9 greşeli care îţi îngraşă părul

Dacă simţi că părul tău este tot timpul gras, câteodată chiar şi la câteva ore după ce l-ai spălat, motivul ar putea fi legat de modul în care îl speli şi îl aranjezi – iar soluţia nu este neapărat să-l speli mai des sau să să foloseşti şi mai mult şampon uscat.
  • Publicat:
9 greşeli care îţi îngraşă părul

Dacă simţi că părul tău este tot timpul gras, câteodată chiar şi la câteva ore după ce l-ai spălat, motivul ar putea fi legat de modul în care îl speli şi îl aranjezi – iar soluţia nu este neapărat să-l speli mai des sau să să foloseşti şi mai mult şampon uscat.

Este adevărat că nu ne putem lupta cu moştenirea genetică, dar putem să eliminăm majoritatea celorlalţi factori şi astfel să ameliorăm problema sau chiar să scăpăm de ea. Primul pas este să ne dăm seama ce greşeli facem în ingrijirea părului. Ia în considerare aceste greşeli des întâlnite şi soluţiile pentru fiecare dintre ele şi dacă le eviţi părul tău îţi va mulţumi.

 1. Nu te speli pe cap suficient de des

Metoda care presupune spălarea părului fără şampon (no poo) este încă foarte populară şi ar putea fi explicaţia din spatele aspectului gras al părului. Dacă nu foloseşti deloc şampon, părul tău se poate îngrăşa foarte uşor. Asta se întâmplă tocmai pentru că uleiurile, celulele moarte şi resturile rămân pe scalp şi îţi îngraşă părul.

 2. Te speli pe cap prea des

Pe de altă parte, nici dacă te speli prea des prea cap nu este bine. Atunci pielea scalpului este constant privată de uleiurile esenţiale. Asemeni pielii din alte zone, scalpul va răspunde producând şi mai multe uleiuri. Rezultatul? Un păr gras care nu pare niciodată proaspăt spălat, oricât de mult ai încerca.
Jeffrey J. Miller, profesor de dermatologie la Colegiul de Medicină a Universităţii Pennsylvania, recomandă să iei în considerare şi mediul înconjurător. De exemplu, dacă locuieşti într-o zonă ruralp cu aer curat şi puţină umiditate, este în regulă să –ţi speli părul la câteva zile. Pe de altă parte, dacă locuieşti într-o zonă urbană sau mergi des la sală, ar fi mai bine să te speli în fiecare zi.

3. Aplici greşit balsamul de păr

Părul tău are nevoie de îngrijire pentru a-l păstra hidratat şi sănătos, dar expresia prea mult strică poate fi aplicată cu siguranţă în acest caz. Dacă balsamul intră în contact cu scalpul, asta poate contribui la îngrăşarea părului, mai ales dacă ai un scalp uleios, pentru că balsamurile de păr conţin ingredient hidratante. Specialiştii recomandă curăţarea părului cu şampon, clătirea acestuia şi aplicarea balsamului doar pe jumătate din lungimea părului, cu mai multă grijă la vârfuri

4. Apa cu care te clăteşti pe păr este prea caldă

Ne pare rău pentru fanii duşurilor fierbinţi, dar pielea scalpului se poate usca foarte tare dacă este expusă la apă fierbinte, ceea ce duce la creşterea producţiei de uleiuri. Aşa că, dacă şi tu foloseşti apă prea caldă pentru a te clăti încearcă să reduci temperatura pe cât posibil.  De fapt, duşurile reci la final sunt recomandate pentru a adăuga strălucire părului, pentru că astfel se închid cuticulele. Bonus: mai puţină căldură în timpul duşului este benefică şi pentru tenul tău.

5. Produsele de styling pe care le foloseşti sunt prea puternice

Produsele de styling precum ceara, uleiurile sau spuna de păr îţi pot face părul mai gras deoarece conţin ingrediente hidratante precum uleiurile naturale. Foloseşte cel mult fixativ sau sprayuri pentru descurcarea părului, pe care să le aplici la vârfuri. Atenţie, însă – în loc de balsam, nu împreună cu acesta.

6. Îţi îndrepţi părul cu placa în fiecare zi

Veşti proaste pentru acelea dintre voie care iubesc folosesc placa de întins părul foarte des. Acest obicei îţi face părul să arate mai gras decât ai vrea. Dacă îţi îndrepţi părul, acesta va fi mai aproape de scalp, va intra în contact cu mai multe uleiuri şi va părea mai gras.

 7. Ondulatorul, placa sau periile pe care le foloseşti sunt murdare

Ca şi în cazul pensulelor de make up care pot duce la apariţia acneei, folosirea unor instrumente murdare are repercursiuni asupra scalpului tău. În acest caz nu faci altceva decât să transferi uleirui şi mizerie în părul tău. Citeşte cu atenţie instrucţiunile pentru ustensilele de styling şi perii şi vezi care este cea mai bună metodă de curăţare.

 8. Îţi pieptăni părul prea des

Unul dintre cele mai mari mituri ale hairstylingului este că dacă te pieptăni de 100 de ori pe zi părul tău va arăta sănătos şi mătăsos. De fapt, acest obicei îl face să se îngraşe mai repede. Dacă te pieptăni prea des stimulezi producţia de uleiuri. Cea mai bună soluţie? Dezcâlceşte părul de jos în sus, dar nu petrece prea mult timp în faţa oglinzii pieptănându-l.

9. Apelezi prea des pe şamponul uscat

Te înţelegem perfect şi nouă ne place şamponul uscat, dar asta nu înseamnă că este sănătos să-l foloseşti cinci zile pe săptămână. Poţi folosi şamponul uscat, dar fii asigură-te că te speli pe cap regulat pentru a nu se aduna pe scalp. În plus, nimeni nu vrea un păr pudrat şi uscat – rezultatul a prea multe utilizări ale şamponului uscat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum scapi de cearcăne fără machiaj?
Cum scapi de cearcăne fără machiaj?