Acizii din produsele cosmetice: cât sunt de bune pentru piele pe timpul verii?

Află dacă este bine sau nu să foloseşti acizii pe timpul verii, pentru îngrijirea pielii.
  • Publicat:
Acizii din produsele cosmetice: cât sunt de bune pentru piele pe timpul verii?
FOTO: shuterstock / Acizii din produsele cosmetice: cât sunt de bune pentru piele pe timpul verii?
De-a lungul anilor au apărut numeroase mituri în privinţa rutinei de îngrijire a pielii, printre care şi folosirea acizilor pe timpul verii despre care se spune că sunt dăunători pielii în această perioadă a anului. Cu toate astea cosmetologii sunt de altă părere- produsele care conţin acizi accelerează absorbţia de vitamina D, previn apariţia acneei, pigmentarea pielii şi protejează pielea de expunerea nedorită la soare.

Acizi pe timpul verii pentru îngrijirea pielii

Utilizarea acizilor în produsele de îngrijire şi procedurile precum peeling-ul chimic dau naştere celor mai mari controverse: de cele mai multe ori se menţionează că folosirea de acizi AHA şi glicolici pe timpul verii produc la nivelul pielii reacţii de pigmentare şi inflamare. Potrivit specialiştilor, aceste probleme de piele sunt de cele mai multe ori efect advers apărut în urma anumitor proceduri precum mezoterapie, micropigmentare, îndepărtarea papiloamelor sau chiar folosirea anumitor produse cosmetice slabe.
 
În America de Sud, de exemplu, acizii folosiţi în tratamentele pentru piele sunt la mare căutare pe toată perioada anului, motiv pentru care nu se evită deloc pe timpul verii procedurile precum peeling-ul chimic sau cu acid glicolic, cunoscute pentru efectele fotoprotectoare.
 
Există cosmetologi care sunt de părere că produsele care conţin o concentraţie de peste 5% de acid glicolic nu vor cauza pigmentări la nivelul pielii, la fel şi în cazul cremelor cu acizi AHA şi protecţie UV medie.
 
”Oamenii se tem când aud termenul ”acid”, motiv pentru care încercăm să le explicăm clienţilor beneficiile acestor produse. Acizii curăţă pielea, luptă împotriva acneei şi accelerează absorbţia altor ingrediente active din produsele respective. Practic, pun pielea la treabă”, explică Irena Jokšienė, fondatoarea unui brand cosmetic popular din Lituania.
 
Studiile din America demonstrează că produsele faciale care conţin acid glicolic sau lactic la o concentraţie de 5% poate crea o barieră protectoare împotriva expunerii la soare. Cercetările sugerează că în decurs de 48 de ore de la folosirea produselor cu acid glicolic, pielea inflamată sau roşeaţa sunt reduse cu aproximativ 20%. Folosite pentru o perioadă de trei săptămâni, protecţia la nivelul pielii creşte cu până la 70%.
 
”Produsele cu acid gliclic sunt ideale pentru uz zilnic, pentru o perioadă de 2-3 ani, similar produselor cu acizi AHA. Ambele asigură rezistenţa pielii la factorii din mediul înconjurător pentru o perioadă îndelungată. Înainte de a folosi aceste produse recomandăm consultarea cu un specialist pentru a evita consecinţele neplăcute”, avertizează Jokšienė.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult