Ai grijă de pielea ta, cu ajutorul unor trucuri naturale!

În general, în viaţă (când e vorba despre calculatoare, maşini, copii) ai două opţiuni: să previi problemele care pot apărea sau să le rezolvi pe cele pe care n-ai ştiut să le previi.
  • Publicat:
Ai grijă de pielea ta, cu ajutorul unor trucuri naturale!

În general, în viaţă (când e vorba despre calculatoare, maşini, copii) ai două opţiuni: să previi problemele care pot apărea sau să le rezolvi pe cele pe care n-ai ştiut să le previi. Şi cu pielea e la fel.

Chiar dacă multe persoane au o piele care arată ca o zonă de război, nu înseamnă că nu se pot trata. Iar în cazul în care ai încă o piele tânără, fermă, sănătoasă, poţi, de asemenea, să iei măsuri pentru a te asigura că va rămâne astfel.

Provocarea este să nu te rătăceşti în mulţimea de produse care pretind că îţi oferă secretul tinereţii. Trebuie să ştii să faci diferenţa între produsele care-ţi salvează pielea şi cele care-ţi golesc portofelul.

Ideea de bază pentru îngrijirea pielii este că aceasta trebuie hrănită cu substanţe nutritive pe timp de noapte, atunci când nu există nici lumină UV, şi protejată de razele UV şi de toxine în timpul zilei.

Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont, dacă vrei să ai o piele veşnic tânără!

Verifică etichetele!

Când te duci să-ţi cumperi produse cosmetice este ca şi cum ai merge la supermarket: pe piaţă există milioane de produse, şi de multe ori nu ştii care sunt cele sănătoase şi care nu. Caută produsele care au în componenţă un „ingredient activ” şi o anumită concentraţie.

Vitaminele şi suplimentele din loţiunile şi cremele pentru piele trebuie să fie în mod normal într-o concentraţie de 1 până la 10% pentru ca să vezi cu adevărat efectele benefice asupra pielii tale.

Formulele trebuie, de asemenea, să aibă un pH echilibrat, iar ingredientul activ trebuie să poată pătrunde în piele (pentru vitamina A concentraţia poate fi mult mai mică).

Dă-te cu cremă!

Există sute de ingrediente pentru îngrijira pielii, printre care multe cu nume fanteziste şi preţuri pe măsură. Dar există foarte puţină ştiinţă în spatele celor mai multe dintre ele şi niciun pic de ştiinţă în spatele altora. Lista ingredientelor care pot îmbunătăţi cu adevărat aspectul şi sănătatea pielii este scurtă. Ingredientele cele mai importante (şi derivaţii lor apropiaţi) pe care trebuie să le cunoşti sunt:

  • Vitamian A (retinoizi)
  • Vitamina B3 (niacina sau nicotinamida)
  • Vitamina B5 (acid pantotenic, pantenol)
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • AHA (alfa-hidroxi acizi)
  • Ubichinona sau coenzima Q10 (moleculă mică de antioxidant)
  • Acid ferulic (moleculă mică de antioxidant)
  • Acid hialuronic

Acestea sunt opt exemple de ingrediente pentru îngrijirea pielii la care poţi face apel, ştiind că există pentru ele o bază ştiinţifică solidă.

Alimente pentru o piele mai frumoasă

Poate că singurul aliment pe care unii îl asociază cu pielea este nişte frişcă, în programul de sâmbătă noaptea. Dar există o mulţime de produse alimentare sau simple ingrediente care intră în componenţa unor produse alimentare şi care îţi pot proteja pielea.

Ouă, legume, avocado, soia şi nuci: Toate acestea conţin biotină, un compus chimic esenţial pentru metabolizarea grăsimilor şi carbohidraţilor.

Somon: Acesta conţine astaxantină. Carotenoida care îi dă culoarea roz şi care îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi grăsimea bună DHA-Omega 3 care are, de asemenea, meritul de a da pielii şi părului tinereţe şi sănătate.

Ceai verde: Acesta conţine polifenoli, care distrug radicalii liberi de oxigen. Aceştia protejează împotriva acţiunii luminii şi îngroaşă epiderma.

Rodii: Pe lângă faptul că îngroaşă epiderma şi prelungesc ciclul de viaţă al fibroblastelor pentru ca acestea să producă în cantităţi mai mari elastină şi colagen, rodiile conţin fitonutrienţi care se pare că grăbesc vindecarea rănilor.

Somn şi exerciţii fizice

Somnul şi exerciţiile fizice stimulează hormonul de creştere, care contribuie la sănătatea fibroblastelor şi permite producerea unei cantităţi mai mari de colagen şi de elastină pentru a menţine pielea fermă. De asemenea, este accelerată producţia epidermei.

Dă-te cu ulei!

Ne place uleiul de măsline şi ne bucurăm ori de câte ori găsim o altă utilizate pentru această minune a naturii. Uleiul de măsline ar trebui să-şi găsească un loc de cinste în produsele de machiaj şi creme de piele, deoarece s-a demonstrat că reduce efectele nocive ale razelor UVB asupra pielii. Pentru a face o baie cu ulei de măsline, adaugă în apa din cadă un sfert de ceaşcă de ulei de măsline în care ai mestecat câteva picături de ulei de lavandă sau de mentă.

De asemenea, există şi alte uleiuri naturale cu numeroase beneficii hidratante, cum ar fi uleiul de argan, jojoba, migdale sau cocos.

În timpul iernii sau când e umiditatea scăzută, uleiul de măsline este cel mai natural dintre produsele hidratante. Masează-l pe piele, în special pe coate, pe faţă, pe picioare (de sus şi până în vârful degetelor).

Sursa: „Tu să fii frumos!”, Dr. Michael F. Roizen, Dr. Mehmet C. Oz

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult