Beneficiile şi rolurile produselor de îngrijire capilară

Spălarea părului este unul dintre subiectele mult dezbătute cu privire la îngrijirea podoabei capilare, mai ales din cauza nenumăratelor sfaturi ce provin fie din media, fie de la cunoscuţii noştri. Aproape oricine are o părere fermă despre spălarea corectă a părului. Totuşi, cei mai mulţi se înşală atunci când îşi apără cu vehemenţă părerile.
  • Publicat:
Beneficiile şi rolurile produselor de îngrijire capilară

Spălarea părului este unul dintre subiectele mult dezbătute cu privire la îngrijirea podoabei capilare, mai ales din cauza nenumăratelor sfaturi ce provin fie din media, fie de la cunoscuţii noştri. Aproape oricine are o părere fermă despre spălarea corectă a părului. Totuşi, cei mai mulţi se înşală atunci când îşi apără cu vehemenţă părerile.

De asemenea, trebuie să înţelegem că este foarte important să avem un păr curat, acest fapt având atât un beneficiu estetic, cât şi unul practic. Vom arăta mai bine, vom mirosi mai bine şi, în acelaşi timp, vom scăpa de mâncărimi sau de părul gras.

Produsele de îngrijire a părului pe care le folosim au un rol extrem de important în menţinerea podoapei capilare sănătoase şi cu un aspect estetic plăcut.

Iată care sunt beneficiile şi rolurile pe care le au produsele de îngrijire a părului!

Şamponul

Majoritatea persoanelor au pretenţii foarte mari de la şampoanele pe care le utilizează. În alegerea acestora trebuie să acorzi atenţie tipului de păr pe care îl ai şi rezultatului pe care ţi-l doreşti. Apoi, ia în considerare starea generală a părului după câteva aplicări: se electrizează, este încâlcit, uscat, gras, tern, fără strălucire, rigid, pielea capului este iritată?

Şampoanele conţin agenţi de curăţare a părului şi scalpului şi pot fi găsite sub diverse forme: lichide, transparente sau opace (perlate). Rolul şamponului nu este doar acela de curăţare, ci şi de a oferi beneficii suplimentare pentru păr: trebuie să îl facă moale la atingere, suplu, strălucitor, uşor de coafat, rezistent, să-i ofere volum etc. De asemenea, unele formule de şampon luptă împotriva părului gras, uscat, a mătreţii sau a dermatitei seboreice.

Şampoanele cosmetice au drept scop îngrijirea părului şi oferirea unui plus estetic, în funcţie de necesităţile părului. Îi vor conferi volum, lejeritate, vitalitate, supleţe şi îl vor ajuta să scape de probleme precum sebumul în exces sau o uscare exagerată.

Şampoanele dermatologice au o concentraţie mai mare de substanţe active şi, de obicei, au un regim special, asemănător celui al medicamentelor.

Balsamul

Balsamul este un fel de „asistent personal permanent” al părului. Practic, acesta ajută firul de păr să se menţină în cea mai bună formă, oferindu-i toate lucrurile de care are nevoie: păstrarea sau îmbunătăţirea stării de sănătate, descâlcirea cu uşurinţă în timpul pieptănării etc.

S-ar putea spune că „grijile permanente” ale balsamului sunt închiderea cuticulelor şi repararea porţiunilor afectate ale acestora. Balsamul începe să acţioneze în timpul procesului de clătire, când sunt activate ingredientele constituente. Majoritatea balsamurilor au o „reţea” de ingrediente care sunt ţinute împreună de un gel cremos.

Atunci când începem clătirea, acest gel este îndepărtat şi toate subtanţele prezente în balsam devin libere să acţioneze şi să se depoziteze pe firul de păr în locurile în care firul a fost deteriorat de-a lungul timpului. În felul acesta, firul de păr este mereu „în formă”.

De reţinut!

Orice persoană care are un păr mai lung de şapte centimetri trebuie neapărat să aibă în trusa de îngrijire personală un balsam. De asemenea, orice persoană cu păr uscat, subţire sau creţ are nevoie de el. Un păr îngrijit în mod constant va fi mult mai rezistent la agresiuni, va arăta mult mai bine şi va fi mai fin, flexibil, putând astfel să fie aranjat cu multă uşurinţă.

Masca de păr

Utilizarea măştilor de păr este benefică atât pentru firul de păt, cât şi pentru pielea capului. Acestea conţin ingrediente care îmbunătăţesc starea cuticulelor, întăresc rădăcina părului, conferă volum şi strălucire. De asemenea, măştile conţin un complex special cu agent de coagulare, care protejează şuviţele şi le fac mai uşor de coafat.

De obicei, măştile trebuie utilizate o dată pe săptămână şi trebuie alese în funcţie de tipul tău de păr: pentru păr uscat se alege o mască hidratantă, pentru cel fragil, una regeneratoare, iar în cazul în care părul are fire despicate, putem utiliza o mască reparatoare.

Sursa: „De-a fir a păr…” cu Geta Voinea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Redu stresul pentru a reduce ridurile!
Redu stresul pentru a reduce ridurile!