În contextul crizei din domeniul sănătății publice, generate de virusul SARS-CoV-2, Naos și laboratoarele sale dermatologice Bioderma lansează pe piață un produs inovator: primul cosmetic virucid. Compania franceză este cunoscută pentru experiența și inovațiile din domeniul dermato-cosmetic, iar unul dintre produsele cele mai de succes dezvoltate de aceasta a fost apa micelară, prima lansată pe piață, în 1995.
În martie anul trecut, la debutul pandemiei, NAOS și laboratoarele sale dermatologice Bioderma au contribuit la eforturile naționale din Franța, producând dezinfectanți pe bază de alcool și distribuindu-i gratuit personalului din spitale. În același timp, specialiștii din cadrul companiei au reflectat asupra efectelor nocive ale utilizării regulate a dezinfectantului pentru mâini, în special din cauza conținutului crescut de alcool.
Pentru a face față pandemiei și a limita riscul de expunere la virus, autoritățile sanitare din întreaga lume recomandă spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun, dar și utilizarea de produse igienice, pe bază de alcool, pentru dezinfectarea mâinilor. Doar că, inevitabil, toate acestea afectează două structuri esențiale ale pielii:
Pentru a restabili filmul hidrolipidic al barierei pielii cât mai repede posibil și pentru a ajuta la restabilirea unui microbiom normal, este recomandată la nivel internațional utilizarea unor emolienți pe bază de lipide sau creme hidratante după fiecare spălare sau dezinfectare a mâinilor.
Din păcate, în practica zilnică, acest lucru este aproape imposibil.
Toate aceste lucruri au fost observate cu atenție de specialiștii din cadrul laboratoarelor dermatologice Bioderma, care au lucrat îndeaproape cu personalul medical francez. Și astfel a luat naștere soluția Biphase Lipo-alcoolique, primul virucid cosmetic care compensează reducerea lipidelor cauzată de alcool, datorită formulei sale îmbogățite cu grăsimi.
Ne-am dorit să oferim o soluție de igienă care să respecte ecosistemul pielii. Apoi a trebuit să producem această idee. Teoretic, este nevoie de doi ani și jumătate pentru comercializarea unui produs nou. Având în vedere situația de urgență de sănătate și datorită mobilizării tuturor echipelor, am făcut-o în șase luni, spune Roxana Ștefan-Negulescu, Business Unit Manager NAOS Skin Care România.
Soluția Biphase Lipo-alcoolique este rezultatul unor observații făcute de dermatologi și de o comunitate largă de profesioniști din domeniul sănătății. Este o soluție simplă și unică, la o problemă atât de actuală.
Biphase Lipo-alcoolique acționează în două faze: cea alcoolică (90%), care elimină virusurile și bacteriile, îmbogățită de cea lipidică (10%), ce păstrează lipidele din epiderm, având un efect nutritiv.
Studiile au demonstrat că Biphase Lipo-alcoolique elimină peste 99,9% dintre virusurile încapsulate, inclusiv COVID-19, bacterii, precum Staphylococcus aureus, și Candida albicans, în doar 30 de secunde. Iar după 14 zile de utilizare, ingredientele nutritive reduc semnificativ pierderea de apă (cu 22,6%), limitând deshidratarea și consolidând de 2,5 ori mai mult funcția de barieră a pielii.
Există diferite tipuri de geluri hidro-alcoolice pe piață, dar aceste produse nu permit pielii să-și consolideze bariera naturală de protecție, formată în principal din substanțe grase. Oricum am da-o, alcoolul tinde prin natură să dizolve grăsimea. Astfel, aceste geluri afectează inevitabil pielea pe termen lung.
După cum spune și denumirea, produsul inspirat de NAOS și creat de laboratoarele sale dermatologice Bioderma este o soluție bifazică lipo-alcoolică (lipo pentru lipide). Este primul produs care compensează efectele „delipidante” ale alcoolului, în timp ce „relipidează”. Are grijă de piele în profunzime, datorită lipidelor biomimetice, eliminând în același timp microorganismele patogene. Și face parte dintr-o cu totul nouă categorie de produse: cea de cosmetic virucid.
Și pentru că produsul este o inovație la nivel mondial, a fost înregistrat un brevet internațional, după ce au fost confirmate eficacitatea și siguranța produsului în cadrul unor studii efectuate în laboratoare independente.