Buze voluptuoase pentru zâmbete delicioase! Totul despre augmentarea/mărirea buzelor

Vă doriți augmentarea/mărirea buzelor „ca la carte”, cu păstrarea formelor cât mai naturale, fără efecte nedorite precum „bot de rață” sau „tobogan”? Indiferent de ceea ce căutați – volumizarea buzelor, corectarea asimetriilor de la nivelul gurii sau hidratarea intensă a buzelor, experții injectologi sunt pregătiți să vă ofere cea mai bună soluție pentru problema/dorința dvs.

Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București, Doctor în științe medicale Expert Terapii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie, Trainer Juvederm România & Alma Laser, vă ajută să faceți cea mai bună alegere atunci când optați pentru mărirea buzelor cu acid hialuronic.

Mărirea/Augmentarea buzelor – Eleganță și Naturalitate

Mărirea buzelor este una dintre cele mai solicitate tehnici de estetică medicală ale momentului. Buzele, parte a centralului feței, reprezintă elementul-cheie de feminitate și senzualitate. Atunci când interacționăm cu o persoană, o analizăm de sus în jos, de la chip la pantofi. Nu e de mirare că buzele au un impact major și un rol deosebit de important la nivel facial. Tocmai de aceea este cât se poate de normal să ne dorim buze frumoase, care să ne ajute să ne simțim bine în pielea noastră.

Ce Probleme Poate Rezolva Acidul Hialuronic?

Injectarea cu acid hialuronic sau mărirea/ augmentarea buzelor cu acid hialuronic presupune rezolvarea multiplelor probleme pe care le putem avea la acest capitol:

  • asimetria buzelor;
  • augmentarea lor atunci când sunt prea subțiri;
  • umplerea spațiilor goale care afectează modul în care vorbim sau zâmbim;
  • deshidratarea buzelor.

Buzele din Punct de Vedere Anatomic

Ne exprimăm verbal și non-verbal utilizând această structură extrem de importantă. Din punct de vedere anatomic-structural, este extrem de complexă, respectând o serie de reguli legate de subcomponente și proporții, iar echilibrul este cuvântul-cheie care definește această zonă. Este subdivizată în mai multe structuri (tubercul superior al buzei superioare, doi tuberculi ai buzei inferioare, arcul lui Cupidon, filtrum, contur) și respectă proporții anatomice.

Augmentarea Buzelor – reguli de aur

O volumizare corectă, în scopul corectării defectelor sau doar pentru un plus de volum, trebuie să respecte reguli tehnice precise și să fie efectuată de medici calificați și instruiți în acest sens. Alegerea acidului hialuronic de cea mai bună calitate, fără asocierea riscului de reacții adverse precum alergii sau apariția de noduli, este crucială. Una dintre cele mai severe complicații este riscul de necroză (moarte tegumentară), ce se poate petrece în această zonă dacă injectarea nu este făcută „ca la carte”.

Primul pas pentru procedura de augmentare a buzelor este aplicarea unei creme anestezice cu efect puternic de amorțire a zonei. Majoritatea pacientelor consideră procedura suportabilă din punct de vedere al durerii, mai ales că durează maxim 15 minute. De cele mai multe ori, se preferă canula pentru injectarea cu acid hialuronic, care scade riscul vânătăilor și pe cel al edemului asociat.

Rezultate Vizibile Imediat și Beneficiile Injectării 

Injectarea are efect imediat, fără edem important, iar efectul final este previzibil. Reinjectarea este indicată la 6 luni – 1 an. Pentru a obține buze senzuale, dar naturale, este important să ținem cont de tipul/calitatea acidului hialuronic și de tehnicile de injectare, iar alegerea medicului este crucială. Printre beneficiile injectării la Skinmed Clinic se numără siguranța, eficiența dovedită științific, aspectul natural, terapia nedureroasă/minimă durere, procedura rapidă, indicația de reinjectare la 9-12 luni și o echipă de experți cu vastă experiență.

Opinia Specialistului – Dr. Amalia Anghel

  1. În ce constă procedura?

Procedura constă în injectarea de acid hialuronic în buze pentru a corecta asimetriile, a adăuga volum sau pentru hidratare intensă.

  1. Cât de des trebuie făcută?

Recomandarea este pentru o nouă ședință la 8-12 luni, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

  1. Are efecte adverse?

Reacțiile adverse minore includ roșeață, edem, durere, prurit, dar acestea dispar în câteva zile până la o săptămână după procedură. Riscul de necroză este una dintre cele mai severe complicații.

  1. Este dureroasă?

Majoritatea pacientelor consideră procedura suportabilă din punct de vedere al durerii, iar aplicarea cremei anestezice minimizează disconfortul.

  1. Cât de costisitoare e?

Costul poate varia, dar este important să investiți într-un medic calificat și în produse de calitate. La Skinmed Clinic, folosim doar produse originale Juvederm Allergan și oferim eficiență și siguranță.

De reținut:

Anual sunt efectuate la nivel mondial peste 2 milioane de proceduri ce implică injectarea de fillere. Reacțiile alergice sunt extrem de rare. Imediat după injectare pot apărea roșeață, edem, durere, prurit, echimoze, acestea fiind de intensitate mică până la moderată, și dispar în câteva zile până la o săptămâna după procedură, scăzând în intensitate după primele 2 zile.

Citește și: Toxină botulinică în cuplu – un cadou inedit pentru Valentine’s Day!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Amalia Anghel - Medic primar Dermatovenerologie
Dr. Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terpii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie și Trainer Juvederm România & Alma Laser in cadrul clinicii SKINMED. Titulaturi și funcții dermatologie, dermatoscopie, ...
citește mai mult