Uleiurile au preluat treptat un loc esențial în rutinele de frumusețe ale doamnelor. De la rutina zilnică de îngrijire a pielii la îngrijirea corporală după duș, uleiurile pot face ca pielea să arate și să se simtă mai bine.
Când vorbim despre uleiuri, în special despre cele cu dublă utilizare, cum ar fi uleiul de măsline, avocado și migdale care sunt utilizate în special în bucătărie, s-ar putea să-ți pui câteva semne de întrebare atunci când vine vorba de a le utiliza pe pielea ta. În cea mai mare parte, acestea pot fi utilizate pe piele, dar acest răspuns poate varia în funcție de tipul tău de piele.
Oare același lucru poate fi spus și despre uleiul de canola? Descoperă tot ce ar trebui să știi despre acest tip de ulei, dacă acesta poate fi utilizat în siguranță pentru îngrijirea facială și ce beneficii poate oferi!
Dacă uleiul de canola poate fi utilizat la prepararea mâncărurilor preferate, acesta ar trebui să fie sigur și în ceea ce privește îngrijirea pielii. Răspunsul corect însă, se află undeva la mijloc.
Uleiul de canola este destul de nou în industria alimentară. Specialiștii sunt de părere că versiunea modificată genetică a rapiței care este canola a fost făcută pentru uz culinar. Rapița este a treia cea mai mare sursă de ulei vegetal și a doua cea mai mare sursă de făină proteică din lume.
Uleiul de canola conține un nivel ridicat de acizi grași esențiali, care ajută la hidratarea intensă a pielii și care sporește rezistența pielii. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, ceea ce ajută la menținerea unui ten suplu și mătăsos și nu în ultimul rând, este bogat în acid linoleic, care formează o barieră pe piele pentru menținerea unui nivelului de hidratare al pielii pentru un timp cât mai îndelungat. Pe lângă vitamina K, uleiul de canola conține și bine cunoscuta vitamină C. Prezența vitaminei C este de mare ajutor în ceea ce privește hiperpigmentarea.
Testează uleiul de canola pe piele înainte de a aplica ulei de canola peste noapte ca hidratant, deoarece poate provoca iritații ușoare ale pielii în cazul celor cu sensibilități ridicate. Dacă o tolerezi bine, atunci ar trebui să incluzi acest ulei în rutina ta de frumusețe, deoarece este un stimulent anti-îmbătrânire și un catifelat pentru piele surprinzător de ieftin.
Acum că știi că uleiul de canola poate aduce beneficii pielii, s-ar putea să te întrebi care este cea mai sigură și corectă metodă de a-l încorpora în rutina de înfrumusețare.
Datorită capacității sale de a înfunda porii, cel mai bine ar fi să nu recurgi la ungerea directă a pielii cu ulei de canola dintr-o sticla din dulapul din bucătărie. Cea mai bună variantă de a utiliza acest ulei este sub forma produselor specifice de îngrijire a pielii. Adaugă în rutina ta creme hidratante care conțin ulei de canola.
Persoanele cu piele predispusă la acnee ar trebui să aibă o grijă sporită în ceea ce privește utilizarea produselor ce conțin ulei de canola. Uleiul de canola are o valoare comedogenică de 4. Evaluarea comedogenă este capacitatea unui ulei de a înfunda porii. Din această cauză, acest tip de ulei nu ar trebui utilizat de către persoanele cu acnee, deoarece înfundă porii, lucru ce ar putea înrăutății acneea.
Surse: byrdie.com, puristry.com, thehealthsite.com