Ce urmeaza dupa expunerea la soare?

Ce frumosi devenim cand ne bronzam! Ridurile par sa se estompeze, bronzul ne da un aer mai tanar, picioarele par mai suple si fine, dar, din pacate, este doar o frumusete temporara. Explicatia: estomparea ridurilor se produce ca efect al inflamatiei pieli
  • Publicat:
Ce urmeaza dupa expunerea la soare?
Ce urmeaza dupa expunerea la soare?

Fara protectie, expunerea la soare este o invitatie la imbatranire, nemaivorbind de pericolul cancerului de piele. Roseata primelor ore de soare fara protectie exprima de fapt incercarea pielii de a te proteja de bombardarea cu raze solare. In aceasta faza, pielea a suferit un atac major la nivelul fibrelor de colagen si elastina, un real motiv de ingrijorare, deoarece colagenul si elastina sunt suportul pielii noastre. Distrugerea lor duce la diminuarea elasticitatii si tonusului pielii.

Procese de regenerare

Exfolierea
In timpul procesului de regenerare a pielii, are loc o migrare a celulelor catre suprafata. Pe acest parcurs, aceste celule, la inceput tinere, imbatranesc si ajung sa formeze la suprafata pielii un strat de celule moarte (strat cornos). Impreuna cu sebumul secretat de glandele sebacee, imbiba porii si ii dilata, ducand la aparitia comedoanelor. Pe de alta parte, acest strat cornos impiedica hidratarea eficienta, iar fata capata un aspect obosit si imbatranit. Prin exfoliere, porii vor fi mai cutati iar pielea mai hidratata si mai neteda. In general se va obtine un aspect mai tanar si mai luminos al fetei.

Peelingul
Aceasta metoda de tratament este menita sa restabileasca aspectul tanar al tenului indepartand hiperpigmentarile cauzate de soare, ridurile, iritatiile sau cicatricile, mai ales pe cele de dupa acnee. Pielea va arata mai tanara, mai intinsa si mai proaspata ca inainte, chiar daca nu toate imperfectiunile au fost eliminate. Se recomanda ca tratamentul sa fie aplicat in timpul sezonului rece.

Limita minima de varsta este 13-14 ani, iar limita maxima de vârsta nu exista. Substantele chimice utilizate frecvent sunt acidul glicolic pentru riduri si iritatii mai superficiale si acidul tricloracetic, TCA, pentru neregularitati mai profunde si discromii. Pielea trebuie pregatita pentru peeling cu cel putin o luna inainte. Se incepe cu o serie de aplicatii cotidiene cu vitamina A acida, asociata cu creme pe baza de hidrochinona sau cu hidrocortizon. Pielea vindecata dupa un astfel de tratament va fi in masura sa produca pigment la fel ca inainte si nu se va decolora. Toti pacientii sunt insa sfatuiti sa foloseasca produse cosmetice cu blocante UV sau sa evite expunerea la soare mai multe luni dupa tratament.

Tratamente suta la suta naturale dupa vacanta
Unul dintre cele mai indicate tratamente cuprinde un gomaj lejer cu morcov si nuca de cocos, o masca ce contine banana, morcov, smantana, miere, o ionizare cu suc de morcov si aplicarea unei creme lejere pentru calmarea vaselor sanguine. Bananele contin fier, magneziu, zinc, vitaminele A, B si C, morcovul are betacaroten (mentine bronzul si hidrateaza pielea), smantana contine calciu si grasimi, iar mierea este un produs natural complex bogat in oligoelemente si vitamine.

Acest amestec de produse reda tonusul si vitalitatea epidermei si o hidrateaza in profunzime. Astfel, tenul va fi unul luminos si hranit corect de la exterior catre interior. Ionizarea cu suc de morcov mentine pielea bronzata si catifelata mai mult timp. Esteticienii recomanda o cura de 4-6 sedinte de tratament pe luna, incepand din prima saptamana de dupa revenirea de la mare. Rezultatul se intretine cu terapii adecvate sezonului rece care urmeaza. Ideal ar fi ca tratamentele naturale sa fie un supliment nutritiv al terapiilor cu substante sintetizate in laborator, cu efect indelungat. Cate o sedinta din fiecare este un tratament ideal de intretinere lunara.

Pretul unui tratament naturist facial este de 45 lei si se poate face la Salon du Printemps, str. Av. Popa Marin nr. 2, tel.: (031)104.65.76 sau 0729/ 869.786, www.salonduprintemps.ro

Tehnici de refacere dupa soare
Microdermabraziunea – efectuata o data la doua saptamani, aceasta procedura realizata cu microcristale ajuta la stimularea refacerii straturilor superficiale ale pielii, estomparea petelor si stergerea ridurilor fine. Mezoterapia – asigura o hidratare intensa a pielii dupa deshidratarea cauzata de expunerea la ultraviolete. Exfolieri cu acizi din fructe si laser – atenueaza ridurile si petele mai inchise la culoare

Metode de exfoliere
Exfolierea mecanica: creme sau geluri cu microgranule, bureti, microdermabraziunea, dermabraziunea. Exfolierea chimica: acizii din fructe – AHA si BHA sau aminoacizii pe baza de filagrina.

„Frumusetea inseamna sanatate. Frumusetea inseamna energie. Frumusetea inseamna capacitatea de a-ti realiza potentialul fizic si intelectual”- Frumusetea nu este o misiune imposibila (Oana Cuzino, Luciana Stanciu)

 

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Toamna-iarna 2006
Toamna-iarna 2006