Coate uscate și negre – cauze și remedii naturale pentru coate aspre

  • Publicat:
  • Actualizat:

Descoperă 5 remedii naturale pentru coate uscate, care hidratează intens pielea și elimină petele de culoare inestetice.

Coatele uscate sunt o problemă frecventă cu care majoritatea dintre noi ne confruntăm. Printre factorii care pot favoriza uscarea şi hiperpigmentarea pielii din zona coatelor se numără melasma (petele cauzate de înaintarea în vârstă), deshidratarea, pilulele contraceptive, statul în coate un timp îndelungat, expunerea neprotejată la soare, dar şi psoriazisul ori eczema.

Dacă de pielea feţei şi a mâinilor suntem întotdeauna preocupate, nu acelaşi lucru putem spune despre pielea de pe coate, care este adesea ignorată în ritualul de beauty. Din fericire, există câteva remedii care pot repara pielea uscată, crăpată şi hiperpigmentată de pe coate.

Ce soluții naturale există pentru albirea şi hidratarea pielii de pe coate

Aceste remedii sunt foarte ieftine, nu prezintă reacţii adverse şi pot fi cu adevărat eficiente.

Gel de aloe vera

Un studiu a arătat că gelul de aloe vera aplicat de două ori pe zi pe coate albeşte în mod natural pielea din această zonă.

Acest lucru este datorat compuşilor din aloe vera, care calmează inflamaţiile la nivelul dermului şi stimulează regenerarea celulară.

Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient banal are proprietăţi exfoliante şi iluminatoare, ajutând la ameliorarea aspectului de coate uscate şi negre. Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, cât să se formeze o pastă.

Aplică această pastă pe coate, las-o să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procesul de 2 ori pe săptămână, iar coatele tale vor scăpa de pielea aspră şi rugoasă, precum şi de culoarea închisă inestetică.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie şi de citrice în general ajută la uniformizarea culorii pielii de pe coate. Stoarce o lămâie sau o portocală şi aplică sucul obţinut pe coate, cu ajutorul unei dischete demachiante, zilnic.

Iaurt şi ovăz

Această combinaţie are excelente proprietăţi hidratante şi ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa coatelor.

Amestecă în cantităţi egale iaurt şi ovăz, apoi aplică pasta obţinută pe coate. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procesul zilnic şi vei avea coate catifelate şi deschise la culoare.

Turmeric

Acest condiment este benefic pentru numeroase afecţiuni ale pielii, dar are şi proprietăţi antimicrobiene, antivirale şi imunomodulatoare. Amestecă o linguriţă de pudră de turmeric cu puţină apă, apoi aplică pasta obţinută pe coate. Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

Pe lângă aceste remedii naturale pentru albirea şi hidratarea coatelor, este important să urmezi un ritual de frumuseţe care să includă: aplicarea zilnică de creme hidratante pe bază de uree, de preferat şi cu factor de protecţie solară minimum 30, exfolierea de 2 ori pe săptămână a coatelor cu scruburi şi evitarea poziţiilor care presupun statul pe coate un timp îndelungat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult