Corpul tău este prietenul tău devotat. Tu îi arăți prețuire?

”Dragă corp al meu, ești perfect și minunat. Îți mulțumesc că în fiecare zi mă duci acolo unde vreau să ajung și că în fiecare zi mă ajuți să fac tot ceea ce vreau. Te iubesc nespus și te înconjor cu dragostea întregului univers” Iată câteva cuvinte de recunoștință pe care le puteți adresa propriului corp, zi de zi.
  • Publicat:
Corpul tău este prietenul tău devotat. Tu îi arăți prețuire?
foto: Shutterstock

Să îți iubești corpul nu înseamnă neapărat să ai mărimile 90-60-90! Nu! Din contră, sunt sute de mii de femei care au un corp ce se încadrează în standardele impuse de modă, dar nu se simt deloc bine în pielea lor. De ce? Pentru că nu se iubesc (încă) pe ele însele cu adevărat! Da, sună clișeu, dar asta se întâmplă!

 

Nu cred că este călătorie mai asiduă și mai sinuoasă decât cea a iubirii de sine. Așa cum nu credeam, dar m-am convins, cel mai probabil toți psihologii, terapeuții te îndeamnă să începi să rezolvi problemele din viața ta făcând întâi ordine în relația pe care o ai cu propria persoană.

Întrebări care să-ți dea o idee despre cum te raportezi la propriul corp

Dacă nu ați fost până acum la o sesiune de psihoterapie sau nu ați participat încă la un seminar online pe tema iubirii de sine, a copilului interior or a anxietății, mâncatului compulsiv, a relațiilor toxice, etc începeți să evaluați relația pe care o aveți cu propriul corp.

Iată câteva întrebări de ajutor pentru a începe această ”călătorie”:

”Când te uiți în oglindă, ce vezi?”

”Ce ți-ar plăcea să vezi în oglindă?”

”Ești ceea ce simți că ești cu adevărat?”

”Ce părți îți plac la corpul tău?”

”Ce părți nu îți plac în acest moment?”

”Ce îți place ție din punct de vedere al caracterului?”

”Ce ți-ar plăcea să îmbunătățești?”

”Îți poți spune în oglindă pe nume, te iubesc, te iubesc cu adevărat?”

Cum răspundeți semnelor și simptomelor transmise de corp?

După ce răspundeți la aceste întrebări, analizați dacă acordați cu adevărat atenție mesajelor subtile pe care corpul vi le trimite. Adică semnelor și simptomelor care anunță o afecțiune. Ori dacă atunci când vă este somn, în loc să vă odihiniți fie și pentru 20 de minute, vă mai faceți o cafea… Ce simțiți când sunteți în mijlocului unui proiect și trebuie să mergeți la toaletă? Simțiți frustrare? Sunteți supărați că trebuie să întrerupeți munca și să fugiți să satisfaceți o nevoie fiziologică a corpului? Dar la capitolul respirație, cum stați? Respirați mecanic? Sau respirați conștient? Îi dați corpului nutrienții necesari zi de zi să funcționeze optim? Vă hidratați suficient? Ei bine, corpul funcționează chiar dacă noi îi punem bețe în roate… Reevaluați relația cu corpul dumneavoastră. Cereți consultanța unui psihoterapeut… Și nu uitați, câteva cuvinte frumoase de recunoștință aduse corpului zi de zi, vor face diferența pe termen lung atât la modul în care vă raportați la propria persoană, dar și la cum vă simțiți în propria piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult