CSÎD a încercat: Terapia facială din plante şi flori 100% româneşti, fără substanţe de sinteză

Încă din trecut plante româneşti precum cimbrişorul, mesteacănul, iasomia, salvia, florile de fân au stat la baza remediilor pentru diverse probleme ale pielii.
  • Publicat:
CSÎD a încercat: Terapia facială din plante şi flori 100% româneşti, fără substanţe de sinteză
CSÎD a încercat: O terapia facială din plante şi flori 100% româneşti, fără substanţe de sinteză, foto Mădălina Drăgoi

Am trăit să încerc şi asta – un tratament facial 100% din produse româneşti, fără substanţe de sinteză adăugate. Pe faţă şi decolteu s-au aplicat doar prin masaj manual diverse uleiuri, creme din cătină, crin, toporaş, flori de fân, muguri de pin. A fost ca o călătorie prin toate anotimpurile pe toate tipurile de vreme, inclusiv ”ploaie”. Pe lângă parfumul natural de plante, recunosc că m-a fascinat şi gândul că nu mai pun substanţe obţinute în laborator pe piele.

Astăzi, noi românii suntem fascinaţi de tot ceea ce este exotic şi din depărtări, proces absolut firesc având în vedere restricţiile avute în 50 de ani de comunism ce încă ne bântuie, dar şi fascinaţia pentru descoperierea noului. Însă este plăcut să afli că inclusiv plante româneşti precum sunătoarea, crinul, ghiocelul, cimbrişorul îşi găsesc întrebuinţarea nu doar în plicuţele de ceai sau în vaze de flori ci şi în recipiente cosmetice. Eu am încercat un tratament facial 2 în 1 care a cuprins demachiere cu extract uleios de cătină şi apă florală de cătină, aplicarea unei comprese cu loţiune tonică cu efect antiinflamator, aplicare mix gomaj şi mască adaptate tenului mix cu tendinţă de uscare şi masajul facial manual. ”Încă din trecut natura, plantele româneşti au stat la baza remediilor pentru diverse probleme ale pielii. Cosmeticele pure şi naturale cu 0% substanţe de sinteză au la bază o cercetare ştiinţifică amănunţită, cât şi studii dermatologice” explică Andreea Emilian, cea care a avut ideea creării unui centru de frumuseţe ce foloseşte doar produse cosmetice româneşti 100% naturale.

 

Reţete veche de loţiuni pe bază de plante şi flori precum cimbrişor, iederă sălbatică româneşti

Ce plante şi flori s-au dovedit a fi eficiente pentru tratarea unor afecţiuni ale pielii, dar şi a ridurilor? De unde vin aceste reţete?
”Sunt respectate reţetare străvechi care mizează pe efecte binecunoscute ale plantelor din flora românească precum: cătina, crinul, lavanda sălbatică, iedera de pădure, cimbrişorul, mesteacănul, iasomia, salvia, florile de fân, plopul negru, sunătoarea, violetele, roiniţa, nalba, sânziana, toporaşul, ghiocelul sau chiar frasinul, sovârful, afinele şi mugurii de pin” a adăugat Andreea Emilian.

De unde din România se recoltează?

Folosim exclusiv cosmetice ale singurului brand românesc de cosmetice organice cu brevete de invenţie, şi provin din culturi bio de pe plantaţiile de la Topraisar (Constanţa) şi judeţul Buzău. Toate aceste ingrediente plus multe altele extrase atât din culturi proprii cât şi din flora spontană muntoasă, se îmbină în produse ce răspund organic şi complementar fiecărei nevoi a pielii, fie că este vorba de revitalizare, regenerare sau efect anti-aging obţinut în terapiile complexe” a încheiat Andreea Emilian (foto jos, arhiva).

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult