Cum îţi îngrijeşti părul înainte şi după coafare. Greşelile pe care trebuie să le eviţi

Părul reprezintă o carte de vizită pentru fiecare femeie. Cine nu visază să obţină un păr frumos ondulat sau o coafură cu care să facă senzaţie? Cu toate astea, dacă nu sunt folosite corespunzător, instrumentele de styling îţi pot afecta semnificativ sănătatea podoabei capilare.
  • Publicat:
Cum îţi îngrijeşti părul înainte şi după coafare. Greşelile pe care trebuie să le eviţi

Părul reprezintă o carte de vizită pentru fiecare femeie. Cine nu visază să obţină un păr frumos ondulat sau o coafură cu care să facă senzaţie? Cu toate astea, dacă nu sunt folosite corespunzător, instrumentele de styling îţi pot afecta semnificativ sănătatea podoabei capilare.

La fiecare utilizare trebuie să acorzi atenţie tehnicii de coafare, dar să respecţi şi anumite reguli.  Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi şi produsele de care ai într-adevăr nevoie pentru a avea un păr de invidiat.

Madalina Nitu, trainer ghd România, dezvăluie cum trebuie să îţi îngrijeşti părul dacă foloseşti instrumente de styling cu aport de căldură.

Îngrijirea părului înainte de coafare

Modul în care îţi pregăteşti părul înainte de a utiliza instrumentele de styling cu aport de căldură (fie că vorbim de placă sau stylere) depinde de o serie de factori. Textura părului, sănătatea acestuia, dar şi tipul de look pe care îl vrei influenţează etapa de pregătire.

“Dacă ai părul ondulat sau creţ, după uscare este esenţial să aplici un ulei hidratant sau un ser special pentru ca acesta să nu se electrizeze. Aplică produsul de îngrijire şi usucă părul cu ajutorul difuzorului setat la o temperatură joasă. Evita să îţi atingi buclele cu mâna până când părul tău este uscat complet pentru o textură flexibilă“,  precizează Mădălina Niţu.

Pe de altă parte, dacă părul tău este drept şi vrei să îi dai volum sau un aspect neted, specialistul îţi recomandă să aplici un produs pentru protecţie termică pe toată lungimea şi o spumă pentru volum la rădăcini. Apoi, usucă părul fără difuzor pentru a conferi mai mult volum şi un aspect lucios.

“Indiferent de tipul de păr, produsul de protecţie termică este obligatoriu. Pulverizează-l pe lungimi înainte de uscarea cu foehn-ul sau de utilizarea plăcii. Unele uleiuri pot dubla protecţia termică atunci când foloseşti instrumente fierbinţi ”, susţine Mădalina Niţu.

Cum îţi păstrezi coafura mai mult timp

Una dintre cele mai mari griji în ceea ce priveşte coafarea termică ţine de cum poţi păstra o coafură impecabilă cât mai mult timp, fără a compromite sănătatea părului.

  • Pentru început,  expertul recomandă să optezi pentru o faţă de pernă din mătase pentru a menţine părul hidratat şi a reduce electrizarea acestuia.
  • De asemenea, dacă ai părul ondulat sau creţ, îl poţi prinde în coc înainte de culcare. “Împarte părul în două secţiuni, apoi roteşte-le în doua cocuri şi prinde-le cu agrafe. Când te trezesti dimineaţa, scoate agrafele şi bucura-te de bucle”, explică trainerul.

Specialistul mai recomandă folosirea unui şampon uscat înainte de culcare. Pulverizează produsul şi masează la rădăcini pentru a-ţi menţine coafura cât mai mult timp.

Cum ne afectează părul instrumentele de styling

Instrumentele de styling tradiţionale pot ajunge şi la temperaturi  ridicate.  De aceea, dacă sunt prea fierbinţi, afectează şi mătuiesc părul.

Data viitoare când foloseşti instrumente de styling cu aport de căldură, aminteşte-ţi aceşti trei paşi: pregăteşte-ţi părul cu produse hidratante, optează pentru stylere de cea mai înaltă calitate şi tine la îndemână un şampon uscat pentru a-ţi menţine coafura impecabilă cât mai mult timp.

Urmărește CSID.ro pe Google News