Cum mi-am încreţit părul fără să-l deteriorez şi fără ondulator

Multe femei visează la părul creţ. Iată o metodă extrem de simplă de a-l obţine, fără a-l deteriora şi fără nicio sursă de căldură.
  • Publicat:
Cum mi-am încreţit părul fără să-l deteriorez şi fără ondulator
FOTO: 123rf.com

Multe dintre noi ne-am obişnuit cu ideea- fetele cu părul drept îşi doresc părul creţ sau ondulat şi invers. Aşa a fost şi cazul meu. Pentru o scurtă perioadă de timp, slavă Domnului! Dacă în perioada adolescenţei mă plângeam că nu îmi place deloc părul meu incredibil de drept fără măcar să pun placa în el, ci îmi doream bucle voluminoase şi bouncy, iată că a venit vremea să realizez cât de norocoasă sunt că pot experimenta atât de multe coafuri şi pot crea personaje în fiecare zi. Până la urmă, cam asta facem. Cu ajutorul machiajului, ţinutelor, coafurii ne schimbăm.

Pentru că am avut mai mult timp la dispoziţie ”mi-am rezervat” un weekend pentru un nou look. Aşa am ajuns să am părul creţ. Încercări de genul am mai avut, dar întotdeauna deloc plăcute. De data aceasta am încercat o metodă care să nu-mi afecteze părul, iar ca totul să iasă perfect, am fost mult mai atentă la micile detalii. Chiar fac diferenţa.

Cum să-ţi faci părul creţ fără nicio sursă de căldură

Pentru că părul urma să treacă printr-un proces mai dificil, spun asta pentru că firul meu de păr este subţire şi pisicos, aşadar deloc rezistent, am folosit un şampon care să-i ofere toate vitaminele de care are nevoie. Un fel de superfood pentru păr. Am continuat cu balsamul pentru volum şi, după baie, am aplicat o spumă, tot pentru volum. Am uscat părul foarte bine, iar pentru a-l ondula am folosit paie pentru suc. Când primeam întrebarea ”Cum ţi-ai făcut părul?”, la auzul răspunsului toată lumea mă întreba ”Paie?!”. Da, paie. Se împarte părul în mai multe rânduri şi se începe întotdeauna cu partea de jos, pentru că mai târziu va fi dificil de lucrat cu el. Se iau şuviţe subţiri (cel mult 2 centimetri) şi se rulează pe pai, iar apoi paiul se îndoaie şi se prinde cu elastice folosite pentru codiţe afro.

După ce am terminat de pus fiecare şuviţă de păr, mi-am înfăşurat o eşarfă în cap sub forma unui turban pentru a nu se desface pe timpul somnului. Le-am lăsat aşa toată noaptea, fără să mai aplic alte produse, iar dimineaţa m-am apucat de desfăcut. Dacă vă întrebaţi cum se doarme cu paiele în cap, vă asigur că mult mai bine decât cu bigudiurile. În primul rând că sunt foarte mici, deloc inconfortabile şi chiar foarte moi. Mai puteţi încerca să rulaţi părul pe fâşii din folie de aluminiu sau hârtie. Am încercat toate variantele, iar cea cu paiele mi se pare cea mai potrivită, mai ales că suviţele iau o formă perfectă şi definită.

După ce am dat paiele jos, am luat fiecare şuviţă în parte şi am desfăcut-o în alte două, trei sau chiar patru şuviţe, creând astfel mai mult volum şi un look complet. Următorul pas a fost să aplic un ulei de argan pentru a oferi mai multă strălucire, pas pe care-l repetam în fiecare dimineaţă şi seară, fiind de altfel singurul produs de styling folosit după obţinerea rezultatului. Surprinzător, pentru un păr subţire şi lipsit de volum, coafura a rezistat două zile şi, la cum se prezenta, sunt convinsă că ar mai fi rezistat încă o zi fără ca părul să se lase.

Nu este nevoie de prea multă îndemânare pentru a obţine un păr creţ în acest fel, dar aveţi nevoie de multă răbdare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult