Cum ne îngrijim părul după 30 de ani

Arabella Saulig, stilistul Wella Professional TOP TEAM, ne sfătuieşte cum să ne îngrijim părul după 30 de ani.
  • Publicat:
Cum ne îngrijim părul după 30 de ani

Arabella Saulig, stilistul Wella Professional TOP TEAM, ne sfătuieşte cum să ne îngrijim părul.

După 30 de ani pot apărea probleme multiple: căderea masivă a părului după o sarcină sau din cauza unui grad crescut de stres, probleme hormonale, şi în cel mai rău caz o alopecie androgenetică ( 1% din femei suferă de această tulburare internă cauzată de DHT – dihidrotestosteron).

Pe lângă aceste probleme, structura firului de păr poate fi modificată din cauza diferitelor procese chimice sau mecanice şi termice (vopsit, decolorat, placă, periere excesivă şi fără protecţie termică).

Luând în considerare toate aceste aspecte, este bine să ne îndreptăm spre o gama de produse speciale care preîntimpină sau rezolvă căderea masivă a părului – loţiune ce se aplică pe scalp şi stimulează circulaţia sangvină la nivelul capilarelor şi hrăneste foliculul firului de păr, astfel încât să crească fire sănătoase şi rezistente, bine ancorate.

Dacă este vorba doar de o subţiere a firului de păr la nivelul rădăcinii, există game specializate care refac nivelul de rezistenţă a firelor: este vorba de un sistem cu 3 produse (şampon, balsam şi tratament pentru scalp). Orice tratament se urmează, trebuie să respectăm o durată de cel puţin o lună de zile, pentru eficienţă maximă. Esenţial este ca înainte de orice tratament de scalp părul să fie spălat şi scalpul curat, astfel încât substanţele active să pătrundă repede şi să aibe eficienţă maximă.

Pentru refacerea firului de păr este bine să folosim o gamă de produse de reparare a cuticulei, şampon şi mască dacă ritmul de spălare este la 5 zile şi firul mai gros, sau balsam dacă clienta se spală la 2-3 zile şi are firul mai subţire. Un produs de „leave in” ajută mult la hidratarea şi protecţia firului de păr în continuare, până la următoarea spălare – acest produs nu se clăteşte şi se aplică pe părul umed dupa spălare, după care se pot aplica şi produse de styling, iar părul se usucă/coafează.

Părul dupa 40 de ani

Arabella Saulig, stilistul Wella Professional TOP TEAM
Arabella Saulig, stilistul Wella Professional TOP TEAM

După 40 de ani toate problemele descrise mai sus se acutizează, firul de păr poate deveni mai subţire, fără rezistenţă sau dimpotrivă, în anumite zone devine mai sticlos (firele albe) şi greu de manevrat / vopsit.

Tratamentele împotriva căderii firului de păr sau cele care previn subţierea acestuia sigur că pot fi reluate, poate chiar într-un ritm mai susţinut. Tratamentul împotriva căderii părului care se aplică pe scalp ar trebui să fie folosit mai des (în mod clar la fiecare spălare) şi timp mai îndelungat, de exemplu pentru 2 luni.

Se recomandă deasemenea ca părul să fie tuns într-o forma personalizată cât mai potrivită, pentru a ajuta la refacerea rezistenţei firului de păr. Structura părului are nevoie de produse specializate pe probleme de lipsa hidratării sau afectarea în profunzime a firului de păr.

De multe sunt probleme cu reîmprospătarea culorii pe lungimi şi vârfuri, culoarea nu stă pe păr deoarece cuticula este aproape eliminată complet şi cortexul expus (interiorul firului de păr) – rezultatul este imposibilitatea pigmenţilor de a se ancora în firul de păr.

Un must have este apelarea la un produs cu protecţie UV ( A si B) – aceste raze afectează puternic structura firului de păr, ducând la un grad mare de afectare în profunzime. Putem folosi o loţiune uşoară care se pulverizează pe lungimi şi vârfuri înainte de expunere, şi care pune părul la adăpost de-a lungul zilei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ridurile există! Deci lupt cu ele!
Ridurile există! Deci lupt cu ele!