Cum obţii un ten fără pete şi piele înroşită

Sunt fericita posesoare a unui ten sensibil, atins parţial de cuperoză şi încă din adolescenţă am “beneficiat” de unele vase capilare dilatate şi răzleţe vinişoare sparte.
  • Publicat:
Cum obţii un ten fără pete şi piele înroşită

Sunt fericita posesoare a unui ten sensibil, atins parţial de cuperoză şi încă din adolescenţă am “beneficiat” de unele vase capilare dilatate şi răzleţe vinişoare sparte. Deci, când am aflat că pot combate toate acestea printr-un tratament cu laser non-invaziv nu am ezitat să-l testez.

Noul concept în tratamentul venelor, al dilataţiior capilare şi al pielii înroşite mi-a fost descries pe larg de medicul Dana Miricioiu. (www.classmedispa.ro). Aceasta mi-a explicat că laserul ClearScan este o metodă de tratament al vaselor vizibile, dilataţiilor capilare, vaselor sparte, cuperozei, hemangioamelor sau modificărilor de culoare ale pielii şi poate fi individualizat fiecărei afecţiuni în parte, pentru a obţine rezultatul dorit.

Cum acţionează laserul vascular?

Energia undelor laser penetrează în ţesuturile mai profunde, producând coagularea selectivă a sângelui din vase, care va fi ulterior absorbit. Vasele pot dispărea, se pot închide sau deschide la culoare, pot deveni mai elevate la nivelul pielii sau pur şi simplu pot rămâne la fel, fără modificarea aspectului.

În acest caz, închise fiind, vasele problematice vor dispărea în timp, prin resorbţia sângelui. Aceste modificări care survin ca urmare a tratamentului cu laser depind de adâncimea la care sunt situate vasele de sânge, de diametrul şi gradul de oxigenare a sângelui din interiorul lor. Am fost atenţionată de medic că, de regulă, în funcţie de răspunsul specific al fiecărei persoane la tratament sunt necesare câteva şedinţe, repetate la un interval de circa 6 săptămâni, pentru a obţine rezultatul dorit, iar evaluarea se face la câteva săptămâni după tratament.

Cu toate acestea am constatat că la finalul primei şedinţă efectele laserului asupra tenului, practic am observat o reducere cu aproximativ 50% a vaselor dilatate şi a capilarelor sparte. Procedura în sine a fost simplă şi n-a durat nici jumătate de oră. Medicul mi-a aplicat pe faţă un gel special, apoi am simţit plăcuţa mică de metal a aparatului pe piele şi mici înţepături calde în zona ţintă a undei laser. Intensitatea acestor înţepături varia în funcţie de dimensiunea vaselor problemă tratate, dar au fost suportabile fără probleme.

După tratament pielea îmi era un pic umflată şi roşie, dar fără alt disconfort, iar până seara, când am ajuns acasă (adică după 6 ore), şi-a revenit la normal.

Sfaturi post terapie

Prima interdicţie pe care am primit-o după tratament a fost să nu fac un efort fizic mare în următoarele trei zile, deci practic am întrerupt puţin rutina antrenamentelor mele săptămânale la sală.

În plus, dr. Dana Miricioiu mi-a explicat că după un astfel de tratament pielea este mai sensibilă la razele ultraviolete, deci nu poţi merge în zilele următoare să te bronzezi de exemplu, iar crema zilnică hidratantă trebuie neapărat să aibe un SPF 50. Concluzia: după două şedinţe cu tratamentul laser ClearScan, tenul nu mai are capilare sparte, roşeaţă şi pete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”