Cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece

Pentru majoritatea persoanelor, zilele reci ale toamnei şi iernii aduc mai mult decât o strălucire trandafirie a obrajilor. Ten uscat, mâini uscate, cearcăne şi buze crăpate?
  • Publicat:
Cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece

Pentru majoritatea persoanelor, zilele reci ale toamnei şi iernii aduc mai mult decât o strălucire trandafirie a obrajilor. Ten uscat, mâini uscate, cearcăne şi buze crăpate?

Dacă aceste lucruri îţi sună cunoscut, poate ar fi timpul să iei măsuri şi să încerci să te asiguri că pielea ta are parte de îngrijirea necesară în sezonul rece.

Cum ţii la distanţă aceste disconforturi? E simplu! Învaţă, odată pentru totdeauna, cum să ai grijă de pielea ta, mai ales în timpul iernii!

În primul rând, caută un specialist!

Dacă alegerea celor mai bune produse pentru îngrijirea pielii tale constă în mersul la farmacie şi consultarea unui farmacist, vei îmbătrâni mai repede decât crezi!

Eficienţa produselor de îngrijire a pielii diferă de la o persoană la alta. Şi cel mai bun lucru pe care îl poţi face înainte de a cheltui o avere pe produse cosmetice inutile tenului tău, este să dai o fugă la dermatolog. Acesta îţi va spune ce tip de piele ai şi te va îndruma correct spre paşii ideali de îngrijire a tenului tău.

Hidratează-te corect şi din abundenţă!

Poate că ai deja o cremă hidratantă favorită, care a funcţionat perfect întreaga vară. Şi atunci de ce să o schimbi? Pentru că şi anotimpul s-a schimbat! Temperaturile sunt mult mai scăzute, iar tenul tău are nevoie de o mai mare protecţie, de data aceasta împotriva vântului şi frigului. Alege o cremă hidratantă pe bază de ulei (de cocos, migdale, argan, jojoba, etc) în schimbul celei pe bază de apă.

Nu uita de razele UV!

Nu, protecţia solară nu este aplicabilă doar în timpul verii. Soarele “de iarnă” – combinat cu strălucirea zăpezii şi vântul tăios – poate să deterioreze pielea şi să fie la fel de nociv ca şi statul la plajă în cea mai fierbinte zi a lunii august.

Aplică o cremă cu protecţie solară cu spectru larg pe faţă şi pe mâini cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieşi afară. Reaplică frecvent dacă stai afară mai mult timp!

Dă mâinilor tale… o mână de ajutor!

Pielea de pe mâini este mai subţire decât în alte părţi ale corpului şi are mai puţine glande sudoripare. Acest lucru înseamnă că este mai greu să îţi păstrezi mâinile hidratate, mai ales când temperaturile sunt scăzute şi, de aceea, este indicat să le protejezi, aplicând des cremă hidratantă şi purtând mănuşi atunci ieşi afară.

Evită mănuşile şi şosetele umede!

Dacă plănuieşti să mergi la ski sau să ai parte de o “baie” în zăpadă, asigură-te că îţi vei schimba mănuşile şi şosetele umede imediat! Acestea pot irita pielea şi pot cauza mâncărime, răni sau chiar eczeme severe.

Hidratează-ţi întregul organism, nu doar pielea!

Da, da, ştiu. Ai auzit de o mie de ori teoria conform căreia trebuie să bei multă, multă apă şi să te asiguri că organismul tău este perfect hidratat. Dar trebuie să îţi repet, pentru a mă asigura că nu ţii cont de hidratare doar vara, când transpiri, ci şi în sezonul rece, când sistemul tău imunitar trebuie să fie mai puternic ca oricând. Un organism hidratat este un organism sănătos, aşadar nu uita să bei o cantitate mare de lichide (apă sau ceai) în fiecare zi!

Evită băile cu apă fierbinte!

O să îmi spui că sunt nebună, căci ce poate fi mai minunat decât o baie fierbinte şi o ciocolată caldă alături după o zi friguroasă de iarnă? Dar trebuie să ştii că apa fierbinte “sparge” bariera de lipide din piele şi duce la deshidratare imediată. Aşadar, atunci când vrei să te relaxezi după o zi rece, alege să faci o baie în apă caldă, în care poţi să presari lavandă, de exemplu, dar evită apa fierbinte şi aburii intenşi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Cum poţi întineri 10 ani într-o oră!
Cum poţi întineri 10 ani într-o oră!
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”