Indiferent de marimea lor, mari sau mici, o data cu inaintarea in varsta sau cu traversarea situatiilor fiziologice feminine, sanii nostri au de suferit. Trecem in revista metodele prin care la ora actuala, putem sa ne mentinem cat mai mult timp atuurile feminine cat mai in forma.
Intrucat sanii sunt sustinuti de ligamente care in timp pot sa se slabeasca, toata „greutatea” revine pielii decolteului, muschilor de sub pielea gatului ancorati la nivelul claviculelor, care trebuie tonifiati permanent.
In plus, pielea care acopera glanda mamara si grasimea din jur sunt supuse stresului intinderii si revenirii in functie de fluctuatiile de marime ale glandei, dinaintea ciclului menstrual sau din timpul sarcinii si alaptarii. La multe femei, apar vergeturi si urme ale destinderii repetate din cauza variatiei de volum.
Metode pentru sani frumosi
1. Diete pentru sani frumosi. Exista alimente care stimuleaza glanda mamara sa fie activa, cele care contin fitoestrogeni. Un exemplu este soia. Si cele cu un continut mare de vitamina C ajuta la refacerea colagenului din tesuturi – citrice, kiwi, mere. La fel si cele bogate in potasiu – banane, cereale integrale, orez integral.
Ca regula generala, pentru a avea sani, ten frumos si ochi luminosi (fara pleoape umflate) trebuie sa evitam sarea in exces care determina retinerea apei la nivelul tesuturilor mai putin irigate ce devin in timp lipsite de tonus.
2. Extracte naturale. Este vorba despre cele bogate in fitoestrogeni care sunt compusi asemanatori estrogenilor, cu actiune similara in cazul in care ajung in cantitati mici si controlate in organism. Exemple bune sunt izofavonoidele (soia, naut, linte) si ligninele (cereale, seminte uleioase, alune de padure, seminte de in).
Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?
Citeste si: Cum sa-ti mentii fermitatea sanilor