Cum să-ţi faci manichiura corect acasă

Nu ai timp să ajungi în fiecare lună la salon pentru o manichiură perfectă? Nu te stresa, căci o manichiură corectă şi de invidiat se poate obţine şi acasă
  • Publicat:
Cum să-ţi faci manichiura corect acasă

Nu ai timp să ajungi în fiecare lună la salon pentru o manichiură perfectă? Nu te stresa, căci o manichiură corectă şi de invidiat se poate obţine şi acasă.

Ai nevoie de timp, răbdare şi câteva produse de calitate care să te ajute să ai rezultatele la care aspiri. Ioana Hăndăbuţ – specialist Profihairshop îţi oferă câteva sfaturi utile, ce se pot pune uşor în aplicare chiar la tine acasă.

1. Pilirea unghiilor

După ce ţi-ai tăiat unghiile, este foarte important să le pileşti, pentru a evita ruperea sau exfolierea lor. Deşi ne pilim unghiile încă din adolescenţă, multe dintre noi continuăm să o facem în mod greşit, cu mişcări du-te-vino, care nu fac altceva decât să deterioreze unghia.

Foloseşte pila doar într-o singură direcţie, de la margini spre centru şi astfel, unghiile tale vor căpăta forma dorită. Pentru netezire, nu uita să freci uşor marginea unghiei de un material nu foarte aspru, cum ar fi bumbacul. Cel mai important, verifică la final ca toate unghiile să aibă aceeaşi formă şi lungime.

Sfat: Foloseşte pila de unghii 7 paşi pentru o manichiură rapidă. Pila are 7 feţe abrazive, numerotate în ordinea folosirii – de la conturul formei până la finisare.

2. Îngrijirea cuticulelor

Forma unghiei este mult influenţată şi de modul în care sunt îngrijite cuticulele. Indicat este să hidratezi cuticula şi apoi să o împingi uşor pentru a o îndepărta. Nu tăia cuticulele, deoarece acest obicei duce la creşterea lor mai rapidă şi la un aspect neplăcut. Hidratarea se poate face cu un ulei special pentru cuticule, care prin masare hrăneşte unghia în întregime.

Sfat: Nu aplica ojă colorată sau transparentă imediat după folosirea uleiului.

3. Aplică oja în straturi subţiri

Indiferent dacă optezi pentru o ojă colorată sau transparentă, este recomandat să aplici produsul într-un strat subţire. Astfel, obţii un aspect al unghiei  mult mai plăcut şi rezistent în timp. Începe aplicarea din mijlocul unghiei şi continuă cu cele două părţi laterale.

Sfat: Foloseşte o bază pentru unghii înainte de aplicarea ojei, pentru a preveni îngălbenirea şi subţierea unghiei.

Ştii povestea aceea cu mărul care pe exterior arătă foarte sănătos, dar în interior e putred? Nu lăsa să se întâmple la fel şi cu unghiile tale. O manichiură corectă înseamnă unghii sănătoase, îngrijite şi estetice.

Urmărește CSID.ro pe Google News