Cum să-ţi ţii mâinile curate, departe de coronavirus, fără să ţi se usuce pielea

Banalul obicei de a ne spăla pe mâini ne poate face să ne confruntăm cu mâini uscate. Iată ce să faci în acest sens.
  • Publicat:
Cum să-ţi ţii mâinile curate, departe de coronavirus, fără să ţi se usuce pielea
FOTO: pexels.com / Cum să-ţi ţii mâinile curate, departe de coronavirus, fără să ţi se usuce pielea

Odată cu apariţia COVID-19, unul dintre obiceiurile pe care mulţi dintre noi l-am pus frecvent în practică este spălatul pe mâini. Acesta este principalul mod prin care putem ţine virusul la distanţă, fără să punem în pericol sănătatea noastră sau a apropiaţilor noştri.

Pentru a nu ne expune riscului de a contacta coronavirus, ideal este să ne spălăm pe mâini cât mai des, când ajungem la birou, când plecăm de la birou, înainte de a mânca şi după şi tot aşa. Acest obicei trebuie să dureze cel puţin 20 de secunde ca pielea să fie curăţată complet de impurităţi şi trebuie să spălăm bine toată suprafaţa mâinilor, palmele, între degete şi chiar unghiile trebuie curăţate.

În acest sens, este posibil ca în urma banalului obicei să te confrunţi cu mâini uscate sau aspre, mai ales dacă foloseşti şi dezinfectanţi sau geluri cu alcool. Ideal este ca după fiecare spălat pe mâini să aplici o cremă hrănitoare însă trebuie să ai grijă la următorul aspect: mâinile să fie uscate pentru a nu le recontamina cu alţi patogeni.

Cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să porţi în geantă în permanenţă o cremă hidratantă şi, eventual, să nu o împarţi cu alte persoane pentru că cea căreia îi împrumuţi acest produs poate că nu şi-a igienizat mâinile corespunzător înainte de a atinge tubul. Când aplici crema pe mâini, întotdeauna aplică produsul pe dosul palmei, fără să atingi gura tubului, pentru că bacteriile şi fungii pot trăi în acel mediu.

Un alt motiv pentru care trebuie să foloseşti crema de mâini atunci când te speli pe mâini frecvent este pentru că ţi se pot usca, pielea poate crăpa, iar astfel bacteriile pot pătrunde mult mai uşor în organism şi eşti mult mai vulnerabil. În fond, bariera împotriva oricăror germeni este pielea.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News