Agentii de albire sunt folositi in tratamentele conventionale de estompare a pistruilor. Acestia decoloreaza petele, aducandu-le la o culoare aproximativ apropiata de cea a pielii. In unele cazuri insa, agentii de albire pot decolara prea tare pielea din jurul pistruilor, atragand si mai mult atentia asupra lor. Acestia mai pot provoca arsuri si iritatii in functie de sensibilitatea pielii.
Pistuii pot fi indepartati cu ajutorul laserului. Inainte de folosirea laserului, pistruii erau dificil de indepartat datorita leziunilor care puteau ramane pe piele. Alta metoda de indepartare a pistruilor este peeling-ul chimic.
Peeling-ul chimic pot fi de doua tipuri: superficial si profund. Cel superficial ajuta la indepartarea pistruilor, dar numai dupa sedinte repetate pe o perioada mai lunga de timp. Peeling-ul profund indeparteaza pistuii de la prima sedinta, dar refacerea pielii va fi mai dificila. Dupa un peeling chimic, rezultatele pot dura de la 6 luni pana la 1 an.
Exista si remedii naturale care te pot ajuta sa estompezi petele de pe piele. Daca te speli pe fata cu lapte, acidul lactic continut de acesta va avea un efect de peeling chimic foarte delicat asupra pielii, fara a-ti irita sau usca tenul. Si sucul de lamaie s-a dovedit a fi o arma impotriva pistruilor. Nu este nevoie sa iti freci pielea cu felii de lamaie, aplica sucul de lamaie cu degetele si este de ajuns pentru a-si face efectul.
Mastile naturale din anumite fructe si legume, cum ar fi caisele, coacazele sau castravetii, te pot ajuta sa scapi de pistrui. Nu indeparta masca de pe fata in totalitate, sterge cu un servetel surplusul si aplica apoi o crema hidratanta. Daca ai tenul gras, foloseste inainte de a aplica masca putin suc de lamaie. Sucul natural de patrunjel (sau infuzia de patrunjel) amestecat cu o cantitate egala de suc de lamaie, suc de coacaze si de portocale adaugate in crema ta hidratanta preferata te ajuta sa tii pistruii sub control.
Articol exclusiv online