Cum se desfăşoară implantul mamar prin axilă, fără cicatrici la vedere? Explică dr. Călin Doboş, chirurg plastician

Sâni mai mari, sâni mai fermi fără cicatrici la vedere? O metodă este implantul mamar prin zona axilei. Vorbeşte despre asta dr. Călin Doboş, chirurg plasticin.
  • Publicat:
Cum se desfăşoară implantul mamar prin axilă, fără cicatrici la vedere? Explică dr. Călin Doboş, chirurg plastician
Dr. Călin Doboş, chirurg plastician, foto arhivă

Sânii sunt simbolul feminităţii şi simbolul maternităţii. În unele cazuri, după sarcină şi alăptare sânii îşi pierd din fermitate, iar multe femei se gândesc să apeleze la ajutorul medicului estetician pentru redarea aspectului dorit al sânilor. În ultimii ani, se vorbeşte tot mai mult despre implantul mamar prin axilă (subraţ), metodă ce nu lasă cicatrici. Am aflat mai multe despre această metodă de la dr. Călin Doboş, chirurg plastician.

CSÎD: De ce se transformă sânii după sarcină?

Dr. Călin Doboş: Dacă prin codul genetic al lor, pielea are elastina capabilă, aceasta se va retrage. Dacă nu are această capacitate, pielea va rămâne întinsă, iar sânii se lasă.
În concluzie, nu sarcina în sine şi alăptarea sunt de vină pentru lăsarea sânilor, ci elasticitatea pielii. Iar aceasta nu poate fi influenţată de nicio cremă din lume. Există un mit fals, că anumite creme, mai mult sau mai puţin bio / naturale, ar ajuta pielii sânului.

Metode de mărire a sânilor

CSÎD: Care sunt tehnicile pe care le utilizaţi în augumentarea sânilor?

Dr. Călin Doboş: Sunt mai multe tehnici: sub muşchi sau peste muşchi (mai rară, totuşi, această ultimă poziţionare). Există introducerea implanturilor prin incizie, sub sân, sau pe la areolă.
Dar eu o prefer, cel puţin în ultimii doi ani, pe cea efectuată prin zona axilei. Avantajul major al acesteia este că nu apar cicatrici în jurul sânilor, o problemă pentru majoritatea femeilor care apelează la intervenţia de augmentare mamară. Vă daţi seama: să măreşti sânii fără cicatrici… Este ideal! Şi se aplică tuturor fetelor tinere care îşi fac pentru prima dată mărire de sâni şi care nu mai sunt ameninţate, astfel, că vor avea pe viaţă cicatrici la vedere.

 

Mărirea sânilor prin implant de silicon pe la subraţ, metoda fără cicatrici

CSÎD: În ce constă augumentarea mamară prin axilă?

Dr. Călin Doboş: Se efectuează o incizie în axilă (subraţ), prin care se creează spaţiul în care va intra implantul, iar apoi se introduce implantul siliconic prin acea incizie. Incizia se vindecă repede şi devine, practic, invizibilă.

CSÎD: Cum se desfăşoară o astfel de procedură?

Dr. Călin Doboş: Mai precis, incizia se face în groapa axilară, aşa încât, după vindecare, cicatricea e complet ascunsă şi la o distanţă mare de sân. Când femeia se dezbracă pe o plajă, spre exemplu, chiar dacă ea ridică braţele, nu va apărea nicio urmă care să-i provoace disconfort psihic.
Prin acea incizie din groapa axilară, se introduce implantul. Ne ajutăm de metoda endoscopică 4K pentru a ajusta şi rafina rezultatul.

Implant mamar prin axilă – beneficii şi riscuri

CSÎD: Ce beneficii are?

Dr. Călin Doboş: În afară de marele avantaj al lipsei cicatricilor la vedere, vindecarea este, de obicei, mai rapidă, pentru că nu există pericolul ruperii inciziei. Braţele pot fi mişcate mai uşor şi mai repede, întrucât nu tensionează incizia, precum la introducerea pe sub sân.

CSÎD: Ce riscuri  prezintă această metodă?

Dr. Călin Doboş: Nu există riscuri mai mari decât cele de la metodele arhicunoscute. Sunt aceleaşi ca la introducerea prin şanţul mamar sau areolă.

CSÎD: Cui se adresează?

Dr. Călin Doboş: În general, este o intervenţie care se adresează tuturor persoanelor, dar este potrivită mai ales celor care nu au mai avut o operaţie de mărire de sâni, fete şi femei care sunt la prima intervenţie de acest fel şi care nu doresc să rămână, astfel, cu semnele chirurgicale ale unei augmentări mamare obişnuite.

Costurile pentru implantul cu silicion variază în funcţie de mai mulţi factori

CSÎD: Care sunt costurile?

Dr. Călin Doboş: Acestea variază, bineînţeles, în funcţie de marca de implant, forma acestuia, model, generaţie, calea de aplicare etc. În general, costurile se individualizează în funcţie de situaţia fiecarei paciente şi de preferinţele ei.

CSÎD: Cât timp durează recuperarea?

Dr. Călin Doboş: Operaţia este efectuată cu pensa cu radioplasmă ELLMAN, care favorizează o vindecare rapidă.
De obicei, în cazul acestei intervenţii, noi nu aplicăm drenajul, care ar însemna o recuperare mai lungă. În două zile, pacienta poate ieşi la plimbare, iar in 3-5 zile se poate conduce maşina fără probleme..

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”