Cum şi de ce să renunţi la tratamentul cosmetic clasic

Ce faci când tenul tău suferă, iar o vreme îndelungată n-ai făcut nimic pentru a-i reda tonusul şi a-l hrăni cum trebuie?
  • Publicat:
Cum şi de ce să renunţi la tratamentul cosmetic clasic

Ce faci când tenul tău suferă, iar o vreme îndelungată n-ai făcut nimic pentru a-i reda tonusul şi a-l hrăni cum trebuie? 

Dar când treci printr-o vară călduroasă, cu vacanţă la mare şi evident bronzare, când simţi că pielea parcă nu mai respiră şi e uscată oricâtă cremă hidratantă ai aplica dimineaţa?

Atunci ai nevoie de un tratament facial modern şi cu rezultate vizibile şi rapide.

Era o vreme când mergeam regulat la cosmetică pentru clasicul tratament facial, acela în care stai cu faţa la înmuiat în aburi, apoi cosmeticiana îţi curăţă tenul storcându-ţi coşuleţele şi punctele negre unul câte unul, în timp ce tu stai şi strângi din dinţi pentru a ignora durerea şi rugându-te să nu-ţi rămână prea multe semne roşiatice pe faţă.

Ah, şi mai era coşmarul comedoanelor închise (a punctelor albe) care de regulă trebuiau înţepate cu acul pentru a fi extrase. {tiţi cum se spune: ”suferă baba la frumuseţe”, dar, ce puteai să faci? Pentru un ten curăţat în profunzime şi aplicarea unor măşti profesionale care să-ţi hidrateze mai bine pielea şi apoi să ajute tenul să se refacă, îndurai periodic toate acestea. În ultimul timp, am neglijat acest aspect al îngrijirii mele, din lipsă de timp ori din cauza altor priorităţi şi m-am trezit că tenul meu deşi sensibil, fragil e încărcat de impurităţi şi foarte uscat.

Mi-am dat seama că am nevoie urgentă de un tratament cosmetic de revitalizare, dar nu-mi doream să trec iar prin supliciul unui facial clasic şi nici nu ştiam ce alternative există. Aşa că au picat la fix tratamentele de la Trend Clinic (www.trendclinic.ro), performante şi non-invazive, care mi-au refăcut tenul curat, luminos şi hidratat. Am rămas uimită văzând cât a evoluat tehnologia tratamentelor cosmetice, deşi la noi în majoritatea saloanelor de cosmetică se merge tot pe vechiul sistem.

Adriana Barbu mi-a recomandat în primul rând tratamentul HydraFacial şi mi-a spus că acesta o să-mi facă o piele ca de bebeluşi, iar dacă la început n-am crezut-o, în final i-am dat dreptate.
Acesta se face cu ajutorul unui aparat special de hidrodermabraziune ce combină curăţarea, exfolierea tenului, extracţia punctelor negre şi a coşurilor cu hidratarea şi protecţia oferită de antioxidanţi, printr-o procedură non-invazivă şi non-iritantă care se realizează în etape succesive.
Un avantaj important de menţionat este flexibilitatea tratamentului, personalizarea lui în funcţie de necesităţile pielii putând fi adaptat la orice tip de ten.

Procedura se face pe etape, iar terapeutul nu mai intra în contact direct cu tenul pacientului ci prin intermediul aplicatorului special al aparatului. Acesta are un dublu rol: prin intermediul unor capsule de unica folosinţă ce vin în contact direct cu pielea aplică o soluţie cu nutrienţii specifici etapei tratamentului, iar pe principiul de vacuum aspiră impurităţile şi curăţă tenul în profunzime.

Etapele tratamentului HydraFacial

Pasul unu: curăţarea. Mi-a început procedura cu aplicatorul HydroPeel care hidratează superficial pielea cu ajutorul primei soluţii cu nutrienţi şi curăţă delicat celulele moarte.

Pasul doi: exfolierea. Capsula specială (şi de unică folosinţă) pentru peeling are marginile abrazive şi exfoliază pielea de mai multe ori la fiecare trecere pentru a curăţa impurităţile din profunzime. Această etapă se adaptează în funcţie de problemele pacientului. Astfel, de exemplu, în cazul unui ten acneic punându-se accentul mai mult pe exfoliere există soluţii cu grade diferite de concentraţii.

Pasul trei: extracţia punctelor negre şi a coşurilor. Etapa aceasta mi-a plăcut foarte mult căci nu se compară, sub nici o formă, cu tradiţionalul tratament facial aplicat de cosmeticiene. Folosind vacuumul, aplicatorul creează un efect de vortex care aspiră pur şi simplu sebuumul, fără nici un pic de durere se elimină toate punctele negre, coşuleţele, lăsând o piele extrem de curată, fără iritaţii. Atât de simplu şi rapid! Fireşte, la fiecare etapă în parte, atât jetul cu care aplicatorul eliberează soluţia cu nutrienţi cât şi vacuumul poate fi reglat după necesităţile tenului.

Pasul patru: hidratarea profundă cu dermabuilder şi antioxidanţi este o etapă opţională, în funcţie de necesităţile pacientului care poate opta pentru ea, sau poate alege o altă procedură de hidratare, aşa cum am făcut eu. Înainte de a începe un tratament nou mi-am analizat tenul.

Într-adevăr, HydraFacial nu necesită timp de recuperare, căci pielea arată doar mult mai curată şi mai luminoasă, fără inflamaţii sau vreo iritare, tonică şi extrem de catifelată! Dar cum se simte este uimitor, pentru că abia m-am oprit din pipăitul obrajilor, senzaţia chiar este cea a unui ten foarte fin. Având nevoie de foarte multă hidratare, am trecut la pasul următor: un tratament mai puternic, respectiv Rejuvenate Intraceuticals. {tiind că este terapia anti-aging preferată a Madonnei şi a altor vedete de la Hollywood, îmi imaginam că este ceva mai agresiv şi evident mult mai costisitor. Însş nu este deloc aşa!

Principiile terapiei Rejuvenate Intraceuticals

Momentan este singura terapie facială non-invazivă care hidratează tenul din interior, oferindu-i fermitate, hidratare, supleţe, ce poate acţiona contra petelor pigmentare şi ridurilor sau să ajute la reglarea secreţiei de sebuum în cazul acneei. Evident, nu toate deodată, ci în funcţie de procedura aleasă.

Cu ajutorul unui aparat ce produce oxigen hiperbaric, un cocteil concentrat de acid hialuronic, vitamine şi antioxidanţi este infuzat în straturile inferioare ale pielii, ajungând în derm şi stimulând funcţiile vitale ale pielii. Infuzia Rejuvenate Intraceuticals este pentru hidratare intensivă şi se recomandă oricărui tip de ten. Cocteilul de acid hialuronic cu moleculă medie, vitaminele A, C, E , ceai verde şi aloe vera este introdus în piele cu ajutorul oxigenului hiperbaric, iar efectele se văd imediat – hidratare intensivă din interior, fermitate sporită.

Ridurile trebuie să dispară!

Pentru că tot eram la capitolul răsfăţ, iar la peste 40 de ani un tratament antirid este foarte bine venit, am încercat şi tratamentul Atoxelene. Tehnologia aplicată aceeaşi, doar soluţia diferă. Cu o singură infuzie, care vine în sticluţe sigilate, ridurile fine devin mai netede, pielea mai fermă. Aceasta conţine un complex concentrat de acid hialuronic cu moleculă mică şi alte câteva substanţe dintre care mi-a mai atras atenţia extractul de măceşe hialuronizat. Procedura ţinteşte ridurile fine şi liniile de expresie şi mi-a fost aplicată în jurul ochilor, a nasului, pe frunte, în lateralele gurii cât şi pe conturul buzelor, dar fără pierderea expresiei faciale, fără injecţii sau durere. Ba dimpotriva, cu multe râsete, căci oxigenul sub presiune aplicat pe piele în anumite locuri gâdilă. 

Concluzia? ”Adio, tratamente faciale tradiţionale” şi ”Bun venit, tehnologiei moderne de înfrumuseţare”, căci rezultatele procedurilor moderne nu se compară cu cele clasice. 

Preţuri Trend Clinic pentru HydraFacial – 250 lei, Rejuvenate Intraceuticals – 315 lei, Atoxelene Intraceuticals – 315 lei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Tot ce trebuie să ştii despre BOTOX!
Tot ce trebuie să ştii despre BOTOX!