Cum testezi corect produsele pentru îngrijirea pielii, pentru a evita alergiile și iritațiile

Din fericire, când testezi produsele pentru îngrijirea pielii pe anumite zone te poate ajuta să previi apariția unor reacții negative ale pielii.
  • Publicat:
Cum testezi corect produsele pentru îngrijirea pielii, pentru a evita alergiile și iritațiile
Cum testezi corect produsele pentru îngrijirea pielii, pentru a evita alergiile și iritațiile

În momentul de față sunt disponibile pe piață atât de multe produse de îngrijire că nici nu mai știm în ce să investim banii sau nu. Creme, geluri de curățare, cosmetice de tot felul de la diverse brand-uri care promit cele mai bune ingrediente sau cele mai rapide efecte. Dacă știi ce tip de ten ai, atunci cu siguranță vei alege cu ușurință formula potrivită, dar cu toate astea, încă există șansa ca acel produs să-ți irite pielea. Acest lucru se întâmplă din cauza anumitor ingrediente care declanșa dermatita de contact și poate face ca pielea să devină roșie, cu mâncărimi și umflată. Din fericire, când testezi produsele pentru îngrijirea pielii pe anumite zone te poate ajuta să previi apariția unor reacții negative ale pielii.

Pentru a testa un produs pentru îngrijirea pielii, dermatologii Academiei Americane de Dermatologie recomandă:

  • Pentru a testa produsul aplică-l de două ori pe zi în același loc, timp de șapte-10 zile.
  • Alege să aplici produsul într-o zonă în care nu se va șterge cu ușurință și în care nici nu-l cureți cu apă.
  • Folosește o cantitate normală de produs.
  • Lasă produsul cât mai mult posibil pe piele. De exemplu, dacă testezi un produs care necesită spălare, precum un cleanser, lasă-l pe piele pentru cinci minute.
  • Dacă după cele șapte-10 zile pe piele nu apare nicio reacție, poți folosi produsul fără nicio grijă.

Ține minte însă că anumite ingrediente, precum retinolul și acidul glicolic pot irita pielea, mai ales dacă este sensibilă. Dar acest lucru este normal și temporar, așadar integrează produsele treptat în rutina de skincare.

Dacă te confrunți cu o reacție alergică asupra pielii, spală delicat pielea în zona afectată și nu-l mai folosi. Aplică o compresă rece sau vaselină pentru a calma pielea dacă este necesar. Dacă reacția la un produs este severă și nu se ameliorează cu ajutorul compresei sau vaselinei, mergi la un medic dermatolog pentru a-ți gestiona simptomele.

De cele mai multe ori, depistarea cauzei iritației pielii este destul de dificil de făcut, pentru că e greu să-ți dai seama care dintre ingredientele folosite este vinovat pentru reacția alergică. Vei avea nevoie de o testare dermatologică pentru a afla care este cauza iritației.

Odată identificată, recomandat este să o eviți. De exemplu, dacă parfumul din produsele de skincare produce reacții pe piele, optează pentru produse fără parfum.

Foto: shutterstock

Surse: www.aad.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult