Se întâmplă de multe ori ca dimineața când te uiți în oglindă să nu-ți placă deloc aspectul pielii tale, iar asta pentru că porii sunt foarte dilatați. Iată cum tratezi porii dilatați, chiar în confortul casei tale.
Cuvântul „non-comedogenic” înseamnă că produsul nu va bloca porii. Atunci când porii sunt blocați, ei se extind și astfel devin destul de vizibili pe ten. Pentru a evita blocarea porilor încearcă să folosești produse care nu conțin ulei.
Atunci când porii sunt blocați, ei se dilată, iar procesul de curățare a feței, de două ori pe zi, ajută la curățarea porilor și reduce cantitatea de sebum. Când te speli pe față ai grijă să folosești apă călduță, nu ferbinte, pentru că poate irita pielea. Spală fața cu produse delicate pentru a nu produce inflamații.
Dacă ai tenul gras, acnee ușoară sau pielea ta nu mai are aceeași fermitate ca înainte, cu siguranță și porii sunt măriți. Folosește produse de îngrijirea pielii care conțin retinol, iar pentru rezultate mai bune aplică-le înainte de culcare, scrie Academia Americană de Dermatologie. Dacă ești însărcinată sau alăptezi, evită produsele care conțin retinol.
Acneea blochează și ea porii, iar astfel ei devin tot mai vizibili. Folosește un cleanser cu acid salicilic care să te ajute în acest sens. Studiile arată că acidul salicilic poate curăța porii în profunzime, iar vestea bună este că aceste produse pot fi folosite zilnic. Dacă acidul salicilic usucă sau irită pielea, încearcă alte variante de cleanser.
Multe persoane care se confruntă cu acneea folosesc acid salicilic pentru a o ține sub control.
Cu cât pielea este mai deteriorată de soare, cu atât mai mult își pierde fermitatea. În momentul în care fermitatea pielii scade, porii devin tot mai vizibili. Aplică o cremă cu factor de protecție care să-ți protejeze pielea și încearcă să o aplici în fiecare zi din an, chiar și în zilele în care plouă sau ninge.
Exfolierea ajută la curățarea porilor. Pentru a vedea rezultatele pe care ți le dorești, încearcă să-ți exfoliezi pielea de două ori pe săptămână, fără să exagerezi cu acest proces, pentru a nu-ți sabota bariera protectoare a pielii.