Curățarea pielii și importanța protejării barierei cutanate

  • Publicat:
Curățarea pielii și importanța protejării barierei cutanate
Sursa foto: Shutterstock

Știi senzația aceea de piele „care ține”, aspră și descuamată? Pielea se poate usca din cauza mai multor factori. Poate fi vorba despre apa dură cu care ne spălăm zilnic pe față, de mai multe ori. Sau poate fi vorba despre un produs de curățare necorespunzător, cu ingrediente mult prea agresive pentru pielea noastră delicată. Sau, nu în ultimul rând, poate fi vorba despre un exces de produse de îngrijire. Ce-i prea mult strică, și-n dietă, și-n privința îngrijirii pielii!

Și-atunci, ce rămâne de făcut – aruncăm toate produsele cosmetice la coșul de gunoi, evităm… apa? Nicidecum! Soluția e simplă: trebuie să găsim ACEL produs care ni se potrivește și care este formulat cu ingrediente prietenoase cu pielea. Ușor de zis, greu de făcut, când sunt rafturi întregi și site-uri doldora de produse de îngrijire.

Dar nu e cazul să intri în panică, avem pentru tine o gamă excelentă de produse pentru curățarea pielii, dezvoltată împreună cu medici dermatologi. Sunt non-comedogenice, testate împotriva alergiilor și au un pH optim, similar pielii noastre.

Înainte să-ți dezvăluim despre ce e vorba, iată o mică lecție despre curățarea pielii și ingredientele-cheie care te ajută să o cureți în profunzime, fără să afectezi bariera cutanată.

Curățarea pielii – de ce e atât de importantă?

O piele curată este o piele sănătoasă. Praful, fumul, machiajul, excesul de sebum, toate acestea contribuie la înfundarea porilor și apariția nesuferitelor coșuri. Ca să nu mai vorbim de iritații sau dermatite cauzate de ingrediente nu tocmai benefice pentru pielea noastră.

Din acest motiv, dar și pentru că pielea frumoasă ne dă o stare de bine, de încredere în noi înșine, trebuie să avem grijă de ea și să o curățăm în fiecare zi. Cu religiozitate, în fiecare seară, pentru a îndepărta machiajul, celulele moarte și alte reziduuri acumulate în timpul zilei, dar și dimineața, pentru a pregăti pielea să facă față unei noi runde de machiaj și poluare urbană.

Cum să îți cureți corect fața: umezește puțin pielea și aplică produsul de curățare. Masează blând toate zonele vizate și clătește cu apă călduță. Niciodată cu apă fierbinte, pentru că îți usucă pielea!

Reguli de bună purtare cu pielea

Știm cum trebuie curățată pielea, dar oare folosim produsul care trebuie? Uite 3 reguli sfinte de la care să nu te abați în ceea ce privește curățarea pielii:

Regula numărul 1 – evită cu orice preț produsele care au în compoziție parfum

Da, știm, îți place mirosul floral, dar pielii tale nu prea îi face bine, mai ales dacă e sensibilă. Ba din contră, favorizează iritațiile, uscăciunea și mâncărimile.

Regula numărul 2 – alege un produs potrivit tipului tău de ten

Piele normală, grasă, uscată, foarte uscată, aspră, cu rugozități, cu keratoză pilară? Fiecare tip de ten are particularitățile lui, așa că produsul de îngrijire pe care îl alegi trebuie să fie adaptat în consecință.

Regula numărul 3 – nu folosi prea multe produse de curățare

Unul e suficient. Hai două, pentru diversitate. Dar niciodată mai mult de atât și nu din game/branduri diferite. Cu cât paleta de produse pe care le folosești e mai diversificată, cu atât riscul de a agresa pielea cu tot felul de ingrediente e mai mare. Iar bariera cutanată este și ea afectată, crescând astfel riscul de apariție a multor probleme dermatologice.

Ce ingrediente ar trebui să aibă un produs de curățare eficient, dar blând cu pielea?

Acum, că am aflat despre curățarea pielii că nu e chiar „știința rachetelor”, e vremea să ne punem la punct cunoștințele despre ingredientele blânde cu pielea noastră din produsele de îngrijire.

Știm, e greu de ținut minte denumiri, asocieri, beneficii, dar îți promitem că vom simplifica „lecția” în așa fel încât să rămâi cu esențialul și să nu mai petreci minute în șir citind etichetele a zeci de produse.

În primul rând, ține cont că pielea are nevoie de formule blânde de curățare, care luptă pe două fronturi:

  1. Îndepărtează eficient impuritățile, machiajul, excesul de sebum.
  2. Repară și protejează bariera protectoare a pielii, prin intermediul unor ingrediente-cheie sigure și al unui pH similar pielii.

Când ești în căutarea unui produs de curățare a pielii, fii cu ochii pe formule non-comedogenice, fără parfum, care au în compoziție următoarele ingrediente:

  • Ceramide – refac și mențin bariera protectoare a pielii
  • Aminoacizi – susțin factorii naturali de hidratare (NMF) a pielii, cunoscuți pentru atragerea și menținerea umidității în piele.
  • Acid hialuronic – menține hidratarea naturală a pielii

Gama de curățare CeraVe – produse fără parfum, eficiente, delicate cu pielea

Am vorbit despre importanța curățării pielii, despre ingredientele pe care ar trebui să le conțină aceste produse, așa că e vremea să îți dezvăluim secretul pielii curate și hidratate.

Gama de curățare CeraVe cuprinde produse dedicate curățării tuturor tipurilor de piele:

curățarea pielii gama cerave

Sunt non-comedogenice, testate împotriva alergiilor și au un pH optim, similar pielii noastre.

Acestea curăță în mod eficient, în timp ce mențin un echilibru optim al hidratării.  Oferă o senzație non-grasă, curăță pielea fără a o usca și fără a afecta bariera protectoare a pielii.

Produsele de curățare CeraVe sunt formulate cu ajutorul unei asocieri de ceramide, ingrediente umectante și emoliente care ajută la restabilirea barierei pielii. Ele sunt concepute pentru a îndepărta impuritățile, excesul de sebum, reziduurile de protecție solară zilnică și machiajul.

Dezvoltată împreună cu medicii dermatologi, CeraVe Cremă de Curățare Spumantă și Hidratantă are o textură de cremă care se transformă în spumă delicată în urma contactului cu apa la aplicarea pe piele, datorită surfactanților pe bază de aminoacizi.

Curățarea pielii Cerave

Această formulă blândă, fără parfum, îndepărtează ușor, dar eficient, impuritățile, excesul de sebum și machiajul. Produsul conține 3 ceramide esențiale, aminoacizi și acid hialuronic, care împreună ajută la menținerea barierei pielii și la menținerea hidratării.

Peste 98%* dintre femeile care au folosit produsul consideră că pielea lor este curată, netedă, catifelată și sănătoasă și nu au o senzație de piele care strânge.

*Studiu consumatori: 55 de femei, cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani, cu piele sensibilă și piele uscată

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult