Curățarea tenului, pas cu pas

După o lună în care nu îndepărtăm machiajul sau realizăm curățarea tenului, textura pielii se deteriorează cu 15%, arată măsurătorile științifice.
  • Publicat:
Curățarea tenului, pas cu pas
Curățarea corectă a tenului, pas cu pas

Demachierea este extrem de importantă pentru sănătatea pielii și trebuie realizată cel puțin în fiecare seară. De asemenea, chiar și în lipsa folosirii machiajului, este indicată curățarea tenului înainte de culcare pentru a elimina rezidurile acumulate pe parcursul zilei la suprafața pielii.

Conform unui studiu recent, o treime dintre femei merg la culcare cel puțin de două ori pe săptămână fără a îndepărta machiajul. Măsurătorile științifice arată că, după o lună  în care nu îndepărtăm machiajul sau realizăm curățarea tenului, textura pielii se deteriorează cu 15 %, porii sunt dilatați în proporție de 5%, pielea îmbătrânește cu 10 ani din punct de vedere biologic și 40% din frumusețea tenului este afectată.

„Curățarea pielii este exterm de importantă și este cea care joacă un rol important în frumusetea și sănătatea pielii. Există multe produse pentru curățare astfel că oricine își poate găsi exact ce are nevoie în funcție de tipul de ten și de preferințele legate de textură”, declară Diana Baicu, consultant în industria de frumusețe profesională.

Ce înseamnă dubla-curățare?

„Dubla curățare este o metodă inspirată de ritualul de înfrumusețare coreean și implică curățarea tenului în două etape.

Această metodă nu are legătura doar cu machiajul încărcat, ci este o abordare mai delicată a procesului de demachiere. Se recomandă să o facem o dată pe zi, în special în această perioadă în care purtăm mască.  Va ajuta la refacerea filmului hidrolipidic afectat de purtarea măștii.

Primul produs pe care îl folosim este un ulei hidrofil, adică un ulei solubil în apă. Uleiul se așează un minut pe piele, apoi se înmoaie degetele în apa călduță și se masează ușor pe față. Ulteror, se clătește din abundență cu apă călduță. Practic, în această primă fază, se desfac într-un mod delicat legăturile chimice din substanțele produselor pe care le avem pe față, dar si dintre acestea și piele, procesul de demachiere fiind extrem de confortabil și nonagresiv. Cel de-al doilea produs este un demachiant care îndepărtează resturile de machiaj și impuritățile, pentru ca demachierea să fie completă”, declară Diana Baicu.

Curățarea tenului: Gelul care se transformă în ulei și apoi în lapte

„O altă procedurăde curățare blândă și eficientă a pielii este cu un produs cu textură de gel, ce se transformă în ulei, prin masare. Un exemplu este Mary Cohr Gelee Demaquillante Parfaite ce cunoaște o triplă transformare în cadrul procesului de demachiere. La momentul aplicării, textura sa este de gel. Pe măsura ce se masează în piele și începe demachierea, se transformă într-un ulei confortabil. În momentul în care se adaugă câteva picături de apă pe față, se transformă într-un lapte care îndepărteaza eficient urmele de machiaj, impuritățile și toxinele. La final, tenul este perfect demachiat și se bucură de o senzație de confort. 

În completare, pentru faza a doua, se recomadă un produs micelar, care să îndepărteze urmele de machiaj și impuritățile. Guinot Eau Demaquillante Micelaire respectă bariera hidrolipidică și microbiomul, fiind potrivită atât pentru față, cât și pentru zona sensibilă a conturului de ochi. La fel de eficient poate fi și un toner care conține acizi, cum ar fi Dermia Skin Corrector. Acesta, spre deosebire de un tonic facial clasic, este un tonic special, pentru o piele mai uniformă. Efectul său regenerant se realizează prin formula revoluționară, cu 63% substanțe active (acid lactic, extract de mușețel și de cimbru) ce operează în moduri diferite. Efectul de exfoliere delicată (pH 4,5) elimină celulele moarte sporind capacitatea de absorbție a ingredientelor din celelalte produse de îngrijire”, spune Diana Baicu.

Detoxifiere săptămânală

Cel mai adesea asociem ideea de curățare a tenului doar cu demachierea, însă, la fel de important este procesul detoxifiant ce ar trebui urmat măcar o dată pe săptămână.

„În sfera produselor profesionale au ăparut astfel de produse smart, cu funcții multiple : detox, reglare film hidrolipidc, regenerare celulară, care stimulează inclusiv funcția naturală de curățare a pielii”, explică specialistul.

Exfolierea tenului pentru regeneare celulară

”Pentru o abordare mai complexă a procesului de curățare, nu trebuie uitată exfolierea tenului, care stimulează procesul de regenerare celulară și care îndepărteaza celulele moarte.

Este foarte important să înțelegem diferența dintre exfolianții mecanici – cei care conțin particule exfoliante – și exfolianții enzimatici sau pe bază de acizi. Aceștia din urmă sunt mult mai complecsi și mai eficienți deoarece nu doar că îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii dar și actionează în profunzime, contribuind la ruperea legăturilor intracelulare dintre celulele moarte. Astfel, exfolierea se realizează în prounzime, iar tenul reacționează mai eficient în ceea ce privește capacitatea de absorbție a activilor din produsele de tratament”, explică Diana Baicu.

Curățarea tenului: Dischetele exfoliante

Inspirate de peeling-urile dermatologice, dischetele exfoliante slăbesc conexiunea dintre celulele stratului cornos, îndepărtează celulele moarte, rafinând textura pielii și favorizează procesul de regenerare celulară.

Acesta este produsul perfect pentru pregătirea pielii pentru un peeling efectuat în cabinet sau pentru menținerea epidermei într-o stare buna. Produsul conține acid glicolic, acid lactic și gluxonolactone, ce elimină celulele moarte, reduc aspectul ridurilor fine și uniformizează tenul.

Curățarea tenului: Peeling ușor

Dermia Light Peeling contribuie la regenerarea celulară, fără a produce sensibilizare foto. Tenul devine intinerit, din interior, spre exterior. Formula avansată netezește pielea, rafinează ridurile și oferă pielii o textură mătăsoasă. Ajută la reînnoirea celulară și corectează efectele nocive ale razelor soarelui. În plus, reglează glanda sebacee. Astfel, secreția de sebum este echilirată, iar tenul este matifiat.

Urmărește CSID.ro pe Google News