De-a fir a păr despre autoimplant, extensii, meşe şi peruci

Unele sunt mai norocoase, au păr bogat şi frumos, altele nu se pot lăuda cu o podoabă capilara de invidiat. Cauzele sunt diverse, dar există soluţii. Depinde de cât de spinoasă este situaţia şi de bugetele fiecăreia.
  • Publicat:
De-a fir a păr despre autoimplant, extensii, meşe şi peruci

Unele sunt mai norocoase, au păr bogat şi frumos, altele nu se pot lăuda cu o podoabă capilara de invidiat. Cauzele sunt diverse, dar există soluţii. Depinde de cât de spinoasă este situaţia şi de bugetele fiecăreia. 

Îţi iubeşti părul, mult, chiar foarte mult, e un simbol al feminităţii, însă nu trebuie să faci o dramă din pierderea (parţială sau totală) a lui. Nu ajută cu nimic, mai mult de atât, şansele de reuşită a tratamentului, în caz că se ajunge aici, se reduc simţitor. Mai întâi de toate trebuie identificată cauza, de ce cad mai multe fire decât de obicei.

Atunci când în mod evident nu este vorba de alopecie ereditară sau indusă, ci de un dezechilibru hormonal, medicaţie, de căderea părului mai pot fi responsabile şi alte cauze – un conflict emoţional, stresul etc. Atât un dermatolog, cât şi un psiholog pot idendifica prin teste specifice ce anume a contribuit la apariţia acestei probleme şi recomandă un tratament sigur şi eficient.

Revigorat, implantat, confecţionat

Orice ar fi părul cade, însă se regenerează. Primăvara (martie-aprilie) şi toamna (octombrie-noiembrie) să te aştepţi să aduni din perie mai multe fire decât de obicei. La fel se întâmplă si dacă eşti mămică de puţin timp, trebuie să accepţi ideea că o cădere masivă a podoabei capilare este ceva normal. Nu ai motive de îngrijorare decât dacă a trecut jumătate de an şi fenomenul nu se estompează.

Oricât de gravă ar fi situaţia, soluţii există. De la tratamente uşor de urmat, cu rezultate vizibile în timp record, până la tratamente chirurgicale foarte sigure, dar foarte costisitoare. Pentru un autoimplant poţi scoate din buzunar si 6.000 de euro. De regulă, o astfel de intervenţie e luată în calcul atunci când tratamentele medicamentoase nu dau rezultate.

O alternativă destul de populară, des adusă în discuţie de doamnele şi domniţele care trec pragul saloanelor de coafură ba pentru volum, ba pentru lungime o constituie meşele. Ele pot fi din păr natural sau artificial şi, spre deosebire de implant, poţi renunţa când vrei la ele. În plus, pot fi vopsite şi rezistă dacă sunt îngrijite corespunzător.

Hairstyliştii recomandă extensiile cusute, părul trebuie spălat, coafat. Ulterior, se fac 4 sau 5 împletituri până în zona de calotă în funcţie de preferinţe – cât de dese le doreşti. Meşele se cos pe coada împletită – baza de susţinere. Intră în acelaşi registru ca şi părul natural – te poţi spăla cu ele, dormi, le poţi coafa. Nu dăunează scalpului sau structurii firului de păr. Sunt de preferat meşele din păr natural, preţul variază în funcţie de calitatea părului între 300 şi 500 lei. Dacă însă nu vrei sa te complici, îţi poţi achiziţiona o perucă, reduci substanţial costurile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult