De ce nu îți crește părul? 7 greșeli pe care le faci și tu cel mai probabil!

  • Publicat:
De ce nu îți crește părul? 7 greșeli pe care le faci și tu cel mai probabil!
Sursa foto: shutterstock

Noi femeile ne dorim un păr sănătos, frumos și lung. Și-n cel mai scurt timp posibil dacă se poate. Nu e de mirare că din cauza asta am căzut în capcana zecilor de reclame și sutelor de tratamente minune care ne promit toate acestea. Dacă nici ție, în schimb, nu îți crește părul așa cum ți-ai dori, iată care pot fi cauzele! 

Ce trebuie să știi despre părul tău?

Dacă ți se pare că părul tău nu crește suficient de repede, este posibil să te confrunți cu una din următoarele situații: fie moștenirea ta genetică nu îi determină o creștere pe atât de rapidă și de sănătoasă, fie alimentația ta este una precară și nu îi dă suficientă energie pentru a crește așa cum ar trebui.

De regulă, părul crește cu cel puțin 1,3 centimentri pe luna. Însă există și acele situații când crește cu mult mai puțin sau chiar deloc.

Iată câteva greșeli pe care s-ar putea să le faci și tu, care pot duce la stoparea creșterii părului și la care trebuie să renunți chiar acum:

Nu mănânci suficiente proteine 

Firele de par sunt alcătuite din proteine, mai exact din keratină. Dacă nu consumi suficientă carne sau suficiente proteine, părul tău nu poate avea un ritm de creștere sănătos. Mai mult, el se va subția și se va rupe mult mai ușor.

Asigură-te că dieta ta este una variată și că mănânci și pește, și carne slabă, și ouă.

Nu ai grijă de scalpul tău

Scalpul are și el nevoie de o atentă îngrijire. În caz contrar, firele de păr nu vor crește în ritm normal. Folosește produse potrivite, ține sub control afecțiunile precum mătreața sau dermatita și nu neglija nici îngrijirea părului cu sprijinul uleiurilor (ulei de ricin, argan, măsline, rozmarin).

Nu ai grijă de vârfuri

Despicarea părului avansează pe lungime în sus, ceea ce în timp poate duce la scurtarea firului de par. De aici și senzația că părul nu crește.

Încearcă să previi deteriorarea lor, aplicându-ți regulat tratamente cu uleiurile mai sus menționate. Șuvițele vor deveni mai puternice, mai hidratate și nu se vor mai rupe ca înainte.

Îți speli părul prea des sau prea rar

În funcție de tipul de par, trebuie să găsești echilibrul optim pentru tine. Spălarea zilnică ar putea fi prea mult, pentru că usucă atât scalpul, cât și părul. Însă și spălarea rară a șuvițelor poate afecta. Totul depinde de tipul de păr și de scalp!

Nu îți tunzi vârfurile

Măcar de 2 -3 ori pe an ar trebui să ajungi la salon pentru tunderea vârfurilor. Pentru a te asigura că elimini cu certitudine vârfurile despicate. În rest, te poți tunde și singură în baie, mai ales dacă te și pricepi la asta.

Folosești aparate de coafat în exces

Folosirea aparatelor de styling cu aer cald îți poate deteriora serios podoaba capilară. Mai mult, în tot acest proces, și șuvițele riscă să se rupă de la jumătate. Astfel că părul poate rămâne la aceeași lungime pentru o îndelungă perioada, fără că tu să știi cauza problemei de fapt.

Renunță la coafat pentru o vreme și folosește mai multe măști nutritive.

Tiroida poate fi și ea de vină

Și stresul emoțional poate fi un motiv pentru căderea părului și oprirea lui din creștere. Disfuncțiile tiroidiene, dar și alergiile, sunt afecțiuni care pot determina reducerea ritmului în care crește părul. 

Un bun remediu pot fi suplimentele cu zinc, însă vizită la medic rămâne una obligatorie pentru a trata principala cauză!

Surse: bebeautiful.in, us.davines.com, healthshots.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult