Dermaplaning: De ce acest tratament nu este pentru oricine?

Procedura cosmetică dermaplaning devine din ce în ce mai populară și utilizată. Să vedem atunci care sunt beneficiile dermaplaningului, precum și tipurile de ten care pot opta pentru această procedură și modalitatea de efectuare a dermaplaning-ului acasă.
  • Publicat:
Dermaplaning: De ce acest tratament nu este pentru oricine?
Dermaplaning: De ce acest tratament nu este pentru oricine? sursa foto: shutterstock

Videoclipurile cu dermaplaning de pe rețelele sociale au devenit din ce în ce mai virale. De cele mai multe ori ne blochează privirile și ne oferă o satisfacție atunci când privim întregul proces de eliminare a părului facial și a celulelor moarte.

Dincolo de asta, mulți iubitori ai acestei proceduri cosmetice sunt încântați de aspectul pe care tenul lor îl dobândește. Un ten cât mai neted, strălucitor și curat va fi mereu de invidiat și nu cred că există persoană care să nu-și dorească un astfel de aspect. Oare această procedură, care include eliminarea părului facial cu ajutorul unei lame de ras speciale, este cu adevărat sigură de realizat acasă, așa cum sugerează rețelele sociale?

Potrivit experților, răspunsul este da. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să se intereseze despre metoda corecta de realizare a acestei proceduri. În plus, este important de știut dacă tenul tău este potrivit pentru dermaplaning și dacă afirmațiile despre beneficiile pretinse ale practicii sunt valide.

Ce este procedura cosmetică dermaplaning?

Dermaplaningul este o procedură cosmetică minim invazivă pentru pielea ta. Cosmeticianul folosește un instrument special pentru a rade straturile superioare ale pielii.

Dermaplaning poate fi de mare ajutor la reducerea apariției cicatricilor determinate de acnee sau a altor imperfecțiuni ale pielii. Îți poate face pielea să pară mai tânără, dar cu toate acestea, nu oprește procesul de îmbătrânire. Unii oameni fac dermaplaning și pentru îndepărtarea părului facial. Aceasta este doar o soluție temporară, deoarece părul tău va crește din nou.

Cine poate opta pentru dermaplaning?

Puteți lua în considerare dermaplaning dacă aveți probleme ale pielii, cum ar fi:

∙ semne din cauza acneei

∙ keratoză actinică

ten uscat

∙ păr facial

∙ deteriorări ale tenului din cauza expunerilor la soare

∙ riduri

Cine nu ar trebui să opteze pentru această procedură cosmetică?

Unele persoane cu probleme de piele preexistente nu ar trebui să recurgă la această procedură cosmetică. Înainte de a efectua dermaplaning, discută cu medicul dermatolog dacă ai:

probleme cu acneea

∙ erupții de tip herpes

eczeme

∙ alunițe, pistrui și alte semne pe suprafața pielii

psoriazis

∙ arsuri

∙ erupții cutanate

Este procedura de dermaplaning sigură?

Probabil că întrebarea „Bărbierirea feței nu ne va lăsa cu păr mai gros și mai aspru decât înainte?” este una dintre cele mai controversate și multe femei doresc un răspuns înainte de a recurge la această procedură cosmetică. Experți sunt fermi cu privire la faptul că părul tău nu va crește din nou mai gros. Structura foliculilor nu se schimbă, deoarece aceștia se află adânc sub piele. Este un mit că bărbierirea face ca părul să crească din nou mai gros și mai întunecat, astfel încât, la fel ca în cazul bărbieritului, dermaplaningul nu provoacă o schimbare texturală a creșterii părului.

Cum să efectuezi dermaplaning acasă?

Experții spune că există trei opțiuni când vine vorba de aparatele pe care le poți folosi pentru dermaplanin: un aparat de ras normal pentru femei, un aparat de tuns părul facial pentru femei sau un model de lamă pentru sprâncene.

Mai mult de atât, trebuie să te asiguri de următoarele aspecte înainte de a începe procedura:

  1. Asigură-te că pielea ta este curată și uscată. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât rezultatele sunt mai bune
  2. Trage de piele și folosește întotdeauna mișcări în jos și scurte cu aparatul de ras la un unghi de 45 de grade pe piele.
  3. Începând din partea de sus a urechii, fă mișcări ușoare în jos, deplasându-te spre linia maxilarului și spre nas pentru a parcurge întregul obraz, linia maxilarului, bărbia și spațiul dintre buză și nas.
  4. Apoi, deplasează-te pe părțile laterale ale feței și pe frunte, folosind mișcări în jos. Evită linia părului, pleoapele și părțile laterale ale nasului.
  5. În cele din urmă, îndreaptă-te spre gât folosind mișcări în jos de la linia maxilarului.

Îngrijirea de după procedură

Fața ta este acum proaspăt rasă și a căpătat deja un aspect de piele de bebeluș, însă munca nu s-a terminat încă. Imediat după finalizarea procedurii aplică un ser hidratant sau orice alt ser care există deja în rutina ta de îngrijire facială.

Surse: byrdie.com, huffpost.com, clevelandclinic.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult