Nu puteam intra în sezonul rece fără noutăţi din zona de beauty, pentru că acum este perioada considerată drept cea mai favorabilă intervenţiilor de natură cosmetică şi estetică. Am identificat câteva tehnologii de ultimă oră, pe care merită să le încercaţi.
Stimularea Multi Micro Alveolară
Aceasta se bazează pe un echipament medical pentru estetică facială şi corporală, similar tehnologiei masajului endermologic. Datorită acţiunii mecanice şi aspiraţiei fracţionate generate de role, pielea primeşte mii de microstimulaţii pe centimetru pătrat de piele.
Micro-alveolele încorporate în vacuum stimulează vacuolele din ţesut, asigurându-se astfel un tratament uniform şi precis.
Metoda vizează atât tonifierea pielii, cât şi eliminarea depozitelor de grăsime în exces, remodelarea conturului feţei ori a unor zone mai delicate precum ochii, bustul, gâtul, braţele şi coapsele interioare.
Se utilizează şi în tratarea situaţiilor medicale care afectează ţesutul mai profund, cum ar fi: fibroza, edemul, cicatricile şi arsurile, prin stimularea circulaţiei sanguine.
Mezobotoxul
Dacă până acum ştiaţi de mezoterapie şi de injecţiile cu toxină botulinică ce paralizau musculatura de expresie, esteticienii au reuşit să creeze o procedură mult mai interesantă şi sigură din punct de vedere al evitării efectelor nedorite. Pe lângă cocteilul de agenţi nutritivi, de hidratare a pielii, vitamine şi minerale, se diluează şi o cantitate mică de toxină botulinică, iar amestecul este introdus în pielea de la nivelul feţei, gâtului, decolteului, dosului mâinilor sau al altor zone afectate de prezenţa ridurilor fine.
Se obţine simultan un efect de umplere şi de reducere a ridurilor fine, superficiale, ce sunt cauzate de ataşamentul unor mici fibre musculare la piele, care prin contracţii fiziologice creează linii fine, ce nu pot fi tratate prin nici o altă metodă.
În plus, prin folosirea unei mici cantităţi de toxină botulinică şi diluarea în amestec se evită aşa-numitul aspect îngheţat al feţei, „frozen look”. Practic, se acţionează doar asupra muşchilor superficiali din piele, răspunzători de apariţia ridurilor fine, pacientul putându-şi mişca toţi muşchii feţei, fără nici o modificare de expresie.
Tratamentul presupune o cură de 4 până la 6 tratamente, efectuate la interval de 2 săptămâni, iar efectul obţinut se menţine între 6 şi 12 luni. O altă aplicaţie demnă de interes a mezobotoxului este şi scăderea secreţiei de sebum, prin acţiune directă pe glandele sebacee de la nivelul pielii şi diminuarea porilor, conferind un aspect mai fin, mai strălucitor, fiind indicat şi persoanelor cu ten gras, predispoziţie la comedoane deschise şi chiar acnee.
Gadget-urile momentului
Şi acasă ne putem transforma micul sanctuar într-un adevărat laborator al frumuseţii. Gadget-urile pe bază de vibraţii sonice au invadat piaţa, devenind tot mai complexe şi accesibile. Acestea au două funcţii importante: în combinaţie cu un tonic facial detoxifiant, curăţă pielea, punctele negre şi porii in profunzime, prin aproximativ 25.000 de vibraţii pe secundă.
Însă când treci la un nivel mai mic de vibraţii, îl poţi folosi pentru a-ţi masa cremele hidratante, nutritive sau diversele tratamente în piele, cum ar fi cele adresate petelor hipercrome. Folosit zi de zi, gadget-ul promite o piele curată, proaspătă şi pori diminuaţi.
Lipofilling pentru mâini
Mâinile pot fi cele mai afectate de fenomenele de îmbătrânire, iar cauzele le cunoaştem prea bine. Din cauza fenomenului de îmbătrânire, pielea de pe faţa dorsală a mâinilor îşi pierde elasticitatea, devine translucidă, făcând mult mai vizibilă reţeaua venoasă de pe faţa dorsală a mâinilor, tendoanele şi scoate în relief oasele şi articulaţiile digitale.
Aspectul este dizgraţios, uneori chiar în neconcordanţă cu vârsta biologică ori cu aspectul corporal şi facial. Se pare că cea mai eficientă măsură de corectare a acestei probleme este lipofilling-ul, adică injectarea de grăsime proprie la nivelul feţei dorsale a mâinilor.
Pe lângă lipofilling, există şi alte proceduri de reîntinerire, similare celor ce se adresează tenului şi decolteului, care vizează atât refacerea texturii, eliminarea petelor, cât şi îmbunătăţirea aspectului şi estomparea proeminenţelor venoase, prin refacerea stratului dispărut de grăsime de sub piele.
Procedura de lipofilling se realizează sub anestezie locală sau loco-regională şi este similară lipofilling-ului facial. Mâinile vor avea un aspect tumefiat pentru puţine zile, iar efectele durează de la câteva luni până la 1 an. În afară de lipofilling, procedurile de întinerire a feţei dorsale a mâinilor pot include mezoterapie, peeling chimic, injectarea de acid hialuronic.