Un organism mai sănătos, un sistem imunitar puternic, o piele fină şi fermă. De aceea, ar fi indicat ca masajul să devină o practică curentă în viaţa de zi cu zi. Efectele sunt imediate – durerile fizice sunt calmate, iar relaxarea şi optimismul te învăluie!
Programul încărcat nu este deloc o scuză pentru a lăsa pe altădată şedinţa de masaj. Şi pentru că nu există o cale mai bună de relaxare atât a trupului, cât şi a minţii, savurează din plin atingerea tămăduitoare şi aromele ispititoare.
Mierea are proprietatea de a hrăni pielea, înfrumuseţând-o şi protejând-o. O simplă aplicare a mierii este suficientă pentru a hrăni pielea în profunzime, făcând-o mai curată şi mai luminoasă. Graţie proprietăţilor sale antiseptice, mierea curăţă pielea, eliminând toate impurităţile. Prin textura şi consistenţa sa, mierea este şi un bun produs pentru gomaj. Aceste proprietăţi ale mierii sunt amplificate atunci când este aplicată sub formă de masaj.
Terapeuţii folosesc miere lichidă, adesea amestecată cu uleiuri esenţiale sau cu cremă. O şedinţă de masaj cu miere durează, în medie, 60 de minute. Pentru ca masajul să fie eficient, este necesar să se facă 2-3 sedinţe pe săptămână, timp de o lună. Apoi, se poate face o singură şedinţă pe lună.
Cum se aplică? Ca o cremă pe suprafaţa care urmează să fie masată. Masajul se face cu o tehnică specială diferită de cea folosită la masajul cu ulei/cremă până când mierea devine foarte lipicioasă, moment în care se îndepărtează. Acţiunea controlată a mişcărilor de masaj, specifică acestui tip de masaj, activează anumiţi centri nervoşi corespondenţi organelor vitale (stimulează organismul, deblochează sistemul limfatic, creşte afluxul de sânge la nivelul segmentului lucrat).
În funcţie de obiectivul fiecăruia se stabilesc şi numărul de şedinţe. De exemplu, hidratare: se poate face 1 dată-2 ori/lună; detoxifiere – minimum 4-5 şedinţe; slăbire/anticelulitic – frecvenţa trebuie să fie ca şi la masajul anticelulitic – de 2 ori/săptămână pentru minimum o lună de zile.
Mierea are efect şi în interiorul celulelor. Spre exemplu, ea îmbunătăţeşte repartizarea de melanină ceea ce se vede printr-o culoare omogenă a pielii, efectul fiind similar cu cel al fondului de ten. Mierea, prin mirosul ei, stimulează sistemul nervos, eliminând stresul şi având efectul unei aromaterapii.
Masajul cu miere ajută la eliminarea toxinelor din organism şi nu doar din piele. De aceea, acest masaj este eficient şi împotriva celulitei şi a tuturor formelor de exces de grăsime. Masajul cu miere sporeşte capacitatea imunitară a organismului, ajutându-l să lupte singur împotriva bolilor.
Produsele de îngrijire corporală ce conţin ulei din seminţe de cânepă pot reduce disconfortul pielii prin calmarea şi recondiţionarea pielii uscate sau deteriorate şi ajută la creşterea elasticităţii membranelor celulare, susţinând totodată capacitatea de menţinere a apei în ţesuturi.
Loţiunea din ulei de cânepă reface eficient stratul hidrolipid al pielii, calmând-o şi hidratând-o după baie; loţiunea este absorbită uşor, fără să lase în urmă pete de grăsime şi fără să încarce porii. Totodată furnizează acizii graşi necesari în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare, având proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriale.
Uleiul din seminţe de cânepă este unicul ulei vegetal care conţine raportul ideal 3:1 între acizii graşi esenţiali Omega 6 & 3 plus acidul gamma – Linolenic (GLA), fiind un excelent emolient şi hidratant natural.
Studiile clinice indică faptul că acizii graşi esenţiali din uleiul de cânepă pot ajuta în tratarea unor afecţiuni de tipul eczemelor şi psoriazisului, lăsând în urmă o piele luminoasă şi optim hidratată.
Uleiul de argan este un tratament excelent împotriva îmbătrânirii pielii, fiind adecvat oricărui tip de piele. El este însă recomandat preponderent pielii mature şi uscate. Aplicat cu regularitate, uleiul de argan ajută la prevenirea vergeturilor.
La masaj, uleiul de argan poate fi folosit în stare pură sau în combinaţie cu un ulei esenţial sau alte uleiuri vegetale. Masajul cu ulei de argan poate fi şi un tratament local pentru pielea cu probleme, atenuând urmele lăsate de acnee, varicelă, puncte negre sau arsuri.
Cum se utilizează? Există 2 tipuri de masaj cu ulei de argan. Primul face parte dintr-un adevărat ritual, numit Ritual Hammam, iar cel de-al doilea este masajul corporal propriu-zis, cu ulei de argan.