Înainte de a apela la variantele sigure de albire existente pe piaţă, se impune o vizită la medicul stomatolog. Acesta trebuie să rezolve toate problemele dentare şi gingivale înainte de a vă recomanda un tratament de albire.
Medicul va începe cu un detartraj, obligatoriu oricum o dată pe an sau o dată la 6 luni. În timpul acestui detartraj se înlătură inclusiv pigmenţii fixaţi din cauza alimentelor sau a tutunului.
De asemenea, înaintea oricărei albiri, absolut toate cariile trebuie curăţate. Dacă nu vi se pune o plombă definitivă, atunci veţi beneficia de plombe provizorii pentru ca substanţele de albire să nu ajungă la carii şi să difuzeze profund în dinte.
Care sunt limitele?
Indiferent de produsul folosit pentru albire, trebuie să fiţi conştienţi că anumite pete vor rămâne. Este vorba de petele cauzate de intoxicaţia cu fluor sau cele cauzate de tratamentele cu tetraciclină pe care le-aţi făcut în copilărie, exact în momentul în care dintele creştea.
Albirea o puteţi face atât la domiciliu, cu produse sigure, dar şi în cabinetul stomatologic. La medic, una dintre cele mai eficiente tehnici foloseşte laserul dentar. Dacă alegeţi albirea profesională, următoarea procedură va trebui efectuată abia peste 2 ani.
Albirile profesionale nu se fac adolescenţilor pentru că nu se ştie exact cât de repede acţionează substanţele pe un dinte foarte tânăr. Nici femeile gravide nu trebuie să recurgă la acest artificiu estetic.
Pe de o parte, li se poate agrava gingivita de sarcină, pe de altă parte, nu există încă studii care să arate dacă peroxizii ajung sau nu în placentă.