Ți-ai propus de nenumărate ori să slăbești? Ba chiar ți-ai făcut un plan de bătaie în acest sens: să faci mișcare, să ai o dietă corespunzătoare, să eviți alimentele care-ți fac rău și lovesc în silueta ta. E greu, nu-i așa? Dacă vei alege să mănânci mai simplu și mai curat, atunci vei vedea că până și celulita își va modifica aspectul neprietenos. Încet-încet, aceasta va dispărea. Îți dau un pont: dacă adaugi în noul tău ritual de înfrumusețare drenajul limfatic, atunci starea și forma corpului tău se vor modifica în bine.
„Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp. Consecințele? Oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și cea fizică (dureri musculare, scăderea imunității, creșterea în greutate și apariția celulitei). Practic se închid mai multe cercuri vicioase, având la bază intoxicarea tot mai profundă a țesuturilor.”, ne explică Suzana Pretorian, medic balneolog.
Apariția celulitei este cu siguranță una dintre primele cauze ale circulației limfatice neregulate și apare tocmai în urma unei acumulări excesive de toxine și lichide în spațiile interstițiale.
Drenajul limfatic este o tehnică manuală și complet naturală, care ajută la îmbunătățirea sistemului limfatic al corpului, cu beneficii evidente. Circulația limfatică joacă un rol foarte important în perspectiva funcționării corecte a organismului nostru, deoarece permite colectarea și eliminarea toxinelor și a tot ceea ce putem defini materialul rezidual pe care organismul, în „munca” sa celulară zilnică îl produce. Această tehnică funcționează într-un mod foarte ritmic și delicat, favorizând fluxul limfatic în toate țesuturile corpului. Nu este o tehnică dureroasă, ci mai degrabă una foarte plăcută și relaxantă, care nu provoacă niciun fel de roșeață pe piele, și care se realizează fără a utiliza niciun tip de ulei sau cremă.
Masajul limfatic ajută la accelerarea îndepărtării deșeurilor și toxinelor dintr-un sistem limfatic lent. Acest tip de masaj poate ajuta și la prevenirea umflăturilor după o accidentare sau după o intervenție chirurgicală. De asemenea, acest tip de masaj oferă un impuls important sistemului imunitar. Rezultatul? Capacitatea acestuia de a combate bolile și virusurile, de a elimina toxinele și deșeurile, de a reduce inflamația, de a filtra lichidul limfatic și sângele, îmbunătățind sănătatea. Ajută astfel la purificare, decongestionare și, în cazul edemului (sau al unei acumulări de lichide), la reducerea durerii și umflăturii.
„Drenajul limfatic are la bază o tehnică de aplicare a presiunii asupra corpului. Această procedură non-invazivă asigură o regenerare și o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamația țesuturilor și calmează durerea provocată de efort sau de accidente. ”, punctează balneologul.
Masajul limfatic manual total? Este o metoda de terapie care permite activarea progresiva a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele apar rapid și extrem de ușor. Totodată, eliminarea toxinelor este accentuată, mai ales cea urinară.
„Pentru a obține un efect de durată (detoxifiere inter/intracelulară), ai nevoie de minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.”, adaugă dr. Pretorian.
Drenajul limfatic te ajută să slăbești numai dacă este asociat cu un stil de viață corect. Printre celelalte aspecte pozitive (care în unele cazuri afectează pierderea în greutate) trebuie amintite următoarele:
Folosirea nămolului ajută la contracararea impurităților, face pielea corpului mai fină și mai moale. Cu alte cuvinte, pentru a obține efectele scontate, poți apela la împachetări și tratamente pe bază de nămol.
„Nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata, aplicat în strat subțire pe piele, are efect emolient, de hidratare și de regenerare. Acesta exfoliază și detoxifică, astfel pielea devine catifelată, luminoasă, cu aspect întinerit,”, explică medicul balneolog.