Epilare cu Laserul: Avantajele si Contraindicatiile utilizarii unui aparat de epilare definitiva

Descoperă din articol beneficiile epilării cu laser! Cum funcționează, ce avantaje oferă un aparat de epilare definitivă, când este contraindicată și ce recomandă experții.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Epilare cu Laserul: Avantajele si Contraindicatiile utilizarii unui aparat de epilare definitiva

Procedurile de epilare cu laser sunt menite să ne scape de părul nedorit de pe corp. Multe persoane optează pentru un astfel de tratament în zone precum axilă, spate, zona bikinilor sau chiar față, iar rezultatele promit să fie unele pe termen lung, comparativ cu epilatul clasic cu lama sau cu ceară. Pentru majoritatea persoanelor epilarea cu laser este considerată un tratament sigur și eficient, dar sunt „candidați” care nu ar trebui să apeleze la acest tratament și prezintă contraindicații.

Epilare cu laserul: avantaje pe termen lung

Epilarea cu laser este o tehnică ce utilizează lumina laser pentru a distruge foliculii de păr, inhibând astfel creșterea ulterioară a părului. Iată câteva avantaje ale epilării cu laser:

  • Rezultate pe termen lung: În primul rând, unul dintre cele mai mari avantaje ale epilării cu laser este faptul că oferă rezultate pe termen lung. Dacă respecți planul de tratament vei observa o reducere semnificativă și de durată a creșterii părului.
  • Precizie: Tehnologia laser acționează asupra firului de păr negru și gros, lăsând pielea din jurul acestuia neafectată. Aceasta este o opțiune excelentă pentru zonele mici și delicate, cum ar fi față sau linia bikinilor.
  • Rapiditate: Fiecare puls de laser durează o fracțiune de secundă și poate trata simultan mai mulți foliculi de păr. Zone mici, cum ar fi buza superioară, poate fi „rezolvată” în mai puțin de un minut, în timp ce zone mai mari, cum ar fi picioarele sau spatele, pot dura până la 30 de minute sau chiar o oră, în funcție de suprafață.
  • Eficiență pentru toate zonele corpului: Epilarea cu laser poate fi utilizată pe aproape orice parte a corpului, inclusiv față, picioare, brațe, axile și zona inghinală. Aceasta o face o metodă versatilă pentru îndepărtarea părului.
  • Minimizarea problemelor asociate cu alte metode de epilare: Spre deosebire de epilarea cu ceară, epilarea cu laser nu implică smulgerea părului, ceea ce poate reduce riscul de fire de păr crescute sub piele, iritații sau infecții. Ceea ce este minunat, nu?

Epilare cu Laserul: Avantajele si Contraindicatiile utilizarii unui aparat de epilare definitiva

Cum arată candidatul ideal pentru un aparat de epilare laser cu IPL?

Probabil te întrebi dacă epilarea laser cu IPL este potrivită pentru tine, așadar, dacă plănuiești să-ți achiziționezi un aparat de epilare definitivă, îți sărim în ajutor cu câteva situații și criterii pe care ar trebui să le îndeplinești și în care să te încadrezi.

Îți crește părul în exces

Persoanele care au o creștere excesivă a părului, fie din cauza unor afecțiuni medicale, fie din cauze genetice, pot găsi epilarea cu laser o soluție eficientă.

Ai fire de păr crescute sub piele

Epilarea laser cu IPL poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele care suferă frecvent de fire de păr crescute sub piele, o problemă comună asociată cu alte metode de îndepărtare a părului, cum ar fi rasul cu lama sau epilarea cu ceară.

Ai pielea sensibilă

Dacă ești o persoană cu piele sensibilă care se irită ușor la metodele tradiționale de epilare (ceară, ras) poți opta fără nicio ezitare pentru epilarea cu laser, care poate reduce riscul de iritații și foliculită.

Cauți o soluție de lungă durată

Persoanele care doresc o reducere semnificativă și de lungă durată a părului pot alege epilarea cu laser, care oferă rezultate mai persistente comparativ cu metodele temporare. Sună bine când știi că nu mai e nevoie să te epilezi o dată la două zile sau că nu mai trebuie să-ți faci griji de durerea pe care trebuie să o simți la următoarea programare pentru epilarea cu ceară, nu?

Ești o persoană care vrea să economisească timp

Persoanele care doresc să reducă timpul petrecut pentru îngrijirea corporală zilnică sau săptămânală pot considera epilarea cu laser o opțiune convenabilă, deoarece scade necesitatea îndepărtării frecvente a părului.

Experții recomandă aparatul pentru epilare definitiva Braun Skin i-Expert, singurul IPL smart din lume

Tehnologia Skin i-expert IPL de la Braun a fost concepută pentru a oferi o epilare rapidă, sigură și convenabilă, astfel că poți fi propria ta cosmeticiană acasă.

„În calitate de medic dermatolog recomand această metodă de epilare, cu aparatul Braun Skin i-expert, în locul celor clasice (lama, ceară), datorită beneficiilor asupra pielii: diminuează considerabil foliculita, iar pielea este mult mai fină după folosirea IPL-ului Braun Skin i Expert. Un mare avantaj al folosirii aparatelor Braun este și că se pot folosi chiar și în zona feței, axilei, în zone intime, pe lângă brațe sau picioare. Nu trebuie omis nici faptul că se adaptează automat la tonurile unice ale pielii fiecărui utilizator și poți face asta acasă, din confortul casei tale, în condiții de siguranță”, explică Andreea Bondor, medic dermatolog.

Când nu trebuie să folosești un aparat pentru epilare definitivă

Epilarea cu laser nu este recomandată în următoarele situații:

  • Sarcină: Deși nu există dovezi concludente care să sugereze că epilarea cu laser este nesigură în timpul sarcinii, majoritatea specialiștilor recomandă amânarea procedurii până după naștere.
  • Infecții active sau leziuni ale pielii: Persoanele cu infecții cutanate, leziuni deschise, arsuri solare severe sau alte afecțiuni ale pielii în zona tratată ar trebui să evite epilarea cu laser până la vindecarea completă.
  • Tratamente pentru piele: Anumite tratamente care sensibilizează pielea la lumină, cum ar fi compușii exfolianți din cremele și loțiunile pentru acnee, pot crește riscul de reacții adverse.
  • Tatuaje sau machiaj permanent în zona de tratament: Epilarea laser poate deteriora pigmentul tatuajelor sau al machiajului permanent, așa că trebuie evitat pe aceste zone.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Redactia CSID - Web-Editor
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”