Epilare inghinală fără iritații – 10 sfaturi dacă folosești lama de ras

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru o epilare inghinală fără consecinţe neplăcute!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cea mai rapidă soluţie pentru îndepărtarea părului pubian o reprezintă lama de ras. Ca să nu te confrunţi cu iritaţii, fire de păr crescute sub piele sau inflamaţii ale pielii, ţine cont de câteva recomandări.

Sfaturi pentru epilare inghinală fără iritaţii

Nu te rade fără să umezeşti înainte

Probabil din grabă (o vizită neaşteptată a iubitului), multe femei trag rapid cu lama fără a urma ritualul de îmbăiere şi de emoliere a pielii, iar asta nu face decât să crească riscul de iritaţii sau tăieturi. De asemenea, epilarea „pe uscat” favorizează creşterea firelor de păr sub piele. Specialiştii recomandă să ne epilăm în timpul duşului sau chiar la finalul acestuia. Pielea are nevoie să stea cel puţin 10 minute în apă caldă, nu fierbinte!

Exfoliază înainte!

Poţi folosi scruburi din comerţ, dar şi bureţei din lufa ori zaţ de cafea. Exfolierea împiedică înfundarea lamei de ras cu celule moarte şi astfel vei avea parte de o epilare uşoară, fără iritaţii.

Foloseşte spumă de ras, nu săpun sau gel de duş

Crema de ras asigură o alunecare perfectă a lamei, spre deosebire de săpunurile sau gelurile vâscoase. Încă un motiv să renunţi la epilarea inghinală cu săpun: acesta are efect astringent şi usucă pielea. Poţi folosi, în schimb, ulei de bebeluşi.

Tunde părul pubian înainte

Dacă părul pubian este prea lung, lama de ras se poate încâlci cu fire de păr și vei fi nevoită să treci de mai multe ori prin zona sensibilă a bikinilor. În consecință, există riscul crescut să te confrunți ulterior cu iritații. Pentru a evita acest lucru, înainte să te razi cu lama, tunde părul pubian cu o forfecuță sau un aparat de bărbierit.

Nu te atinge de aparatul de ras al iubitului

Deşi este permis să foloseşti spuma de ras a partenerului, nu acelaşi lucru se poate spune despre aparatul lui de ras. Lamele din aparatele de ras pentru bărbaţi sunt special concepute pentru firul gros de păr şi ar putea fi prea agresive cu pielea ta delicată.

Rade părul în direcţia creşterii acestuia

Dacă vrei să eviți iritațiile, rade întotdeauna părul pubian în direcţia creşterii acestuia şi nu exercita o presiune prea mare asupra pielii.

Clăteşte cu apă rece

Îndepărtează crema de ras cu apă cât mai rece, pentru a închide porii şi a nu expune pielea riscului de infecţii. De multe ori, gheaţa aplicată pe zona epilată reduce din roşeaţă şi are un efect decongestionant. Usucă bine, apoi aplică o cremă sau loțiune hidratantă fără parfum.

Folosește loțiune calmantă după epilare

Dacă ești predispusă la foliculită în zonele sensibile, este recomandat să folosești produse care să calmeze foarte bine pielea, dar să aibă şi rol antiseptic. Serul post-epilare cu lapte de avocado poate calma înroşirea pielii după epilare. Are proprietăţi de vindecare şi previne eventualele infecţii. În acelaşi timp împiedică creşterea părului sub piele, prevenind formarea foliculitei.

Nu merge la solar și nu te expune la soare imediat după epilare

Cu siguranță abia aștepți să-ți etalezi pielea ca de bebeluș imediat după epilare, dar este contraindicat să te expui la soare sau să mergi la solar în primele 12-24 de ore. De asemenea, sunt contraindicate duşurile fierbinţi în acest interval, deoarece irită și mai mult pielea sensibilă din zona inghinală.

Înlocuieşte des lama de ras

Nu folosi la nesfârşit lama de ras, ci schimb-o de fiecare dată când te epilezi. Reziduurile acumulate în spaţiul dintre lame reduc semnificativ eficienţa acestora. Dacă insişti să refoloseşti lama şi pui presiune pe piele, rişti să te tai şi să permiţi astfel pătrunderea bacteriilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult