Epilarea definitivă cu laser este o procedură medicală care necesită atenție deosebită din partea medicului în timpul ședințelor de epilare. Dar și a pacientului, după terminarea acestora!
Această procedură se realizează în baza unei consultații inițiale. În cadrul acesteia se prezintă istoricul medical al persoanei, ce tip de piele/păr are, ce parametri se vor folosi și ce trebuie să facă pacientul după ședințele de epilare definitivă.
Pentru a nu apărea riscuri și reacții adverse în urma epilării definitive cu laser, specialistul de la salonul de înfrumusețare îți va recomanda să respecți anumite reguli. Vezi mai jos cui nu îi este indicată epilarea definitivă cu laser, cum se desfășoară această procedură și ce reguli trebuie să respecți ulterior.
Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu pot efectua acest tratament. Pot apărea efecte asupra fătului! Astfel, este recomandat să evite epilarea definitivă cu laser dioda. Pot, în schimb, să apeleze la metodele clasice de epilare, cum sunt cele cu aparatul de ras, ceară, creme depilatoare sau epilatoare electrice.
Epilarea definitivă cu laser este interzisă pentru persoanele cu:
Aceste persoane trebuie să consulte medicul specialist înainte de a se gândi la un astfel de tratament. Doar în urma recomandărilor acestuia să se programeze pentru epilarea definitivă cu laser!
Foarte multe persoane care își doresc să apeleze la epilarea definitivă cu laser se întreabă dacă această procedură este dureroasă.
Tratamentul de epilare definitivă cu laser nu este dureros, însă în timpul procedurii poți simți anumite pișcături. În general, în zonele sensibile există posibilitatea ca pacientul să simtă un disconfort ușor în timpul tratamentului.
Acest lucru se întâmplă în special atunci când se epilează zona bikinilor sau axilelor, fiind o zonă cu o sensibilitate mai mare decât celelalte. În urma epilării e posibil ca zona respectivă să se înroșească, însă cu o cremă calmantă pe bază de aloe vera sau mușețel aceasta va dispărea rapid.
Reacția fiecărei persoane este diferită la tratamente și poate avea loc în funcție de tipul pielii pe care o are. Astfel, dacă știi că pielea ta este mai sensibilă, te poți aștepta ca aceasta să se inflameze sau să se înroșească puțin după epilarea definitivă.
De aceea, înainte de a efectua această procedură estetică este recomandat să consulți medicul specialist și să te informezi asupra aparaturii folosite în saloanele cosmetice.
În primele 24 de ore nu este indicat să faci duș sau baie fierbinte. Medicii specialiști nu recomandă ca după efectuarea ședinței de epilare definitivă cu laser dioda să se facă duș sau baie fierbinte.
Acest lucru este contraindicat deoarece poate afecta țesutul pielii. Totodată, nici sauna nu este recomandată în această perioadă, timp de 48 de ore de la efectuarea ședinței, fiindcă poate avea efecte negative asupra pielii.
În urma ședinței de epilare definitivă cu laser nu este indicat să îți expui pielea la soare, mai ales dacă nu ai aplicat o cremă solară cu factor de protecție ridicat. Acest lucru este interzis fiindcă pot apărea pete sau arsuri solare în zona unde a fost aplicat tratamentul de epilare.