Epilarea definitivă cu laser te scapă de părul de pe față! Recomandările medicului dermatolog

  • Publicat:
Epilarea definitivă cu laser te scapă de părul de pe față! Recomandările medicului dermatolog
Sursa foto: Shutterstock

Când vorbim despre epilarea definitivă cu laser, de cele mai multe ori, ne gândim la îndepărtarea părului nedorit de pe picioare, axile sau din zona inghinală. Însă această metodă are rezultate spectaculoase și pentru părul facial, datorită noilor tehnologii.

Epilarea definitivă cu laser utilizează un fascicul de lumină concentrat, provocând întârzierea sau chiar stoparea creșterii părului. În cazul părului nedorit de pe față, numărul de ședințe necesare diferă în funcție de culoarea pielii, a firului de păr și grosimea acestuia.

Avantajul este acela că laserul este foarte eficient pentru persoanele cu tenul deschis și fir foarte subțire, iar fasciculul de lumină pătrunde adânc în piele, până la rădăcina firului de păr, stopând creșterea.

Progresele din tehnologie din ultimii ani ne ajută tot mai mult să le oferim pacienților șansa de a obține înfățișarea pe care și-o doresc, într-un timp din ce în ce mai scurt. În zilele noastre, epilarea definitivă nu mai este limitată doar pentru anumite zone, folosindu-se cu succes și în cazul pilozității faciale.

În prezent, avem laser eficient și în cazul firelor de păr mai subțiri, puțin pigmentate, cum ar fi cele de la nivel facial, fără ca pielea sau alți cromofori din structura sa (vase de sânge, apă) să aibă de suferit. În plus, este mult mai confortabil pentru client, datorită dispozitivului de răcire dinamică, a explicat Dr. Ana Grigorescu, medic specialist dermatolog.

Specialistul atrage atenția că înaintea și pe tot parcursul tratamentului de epilare definitivă este contraindicată expunerea la soare.

Echipamentele de ultimă generație pot fi utilizate și pe pielea bronzată, însă este necesar să treacă aproximativ o săptămână de la expunerea la soare.

În plus, timp de 4-6 săptămâni înainte de procedură, firele de păr trebuie tăiate sau rase la nivelul pielii, nu se smulg cu ceară, aparate de epilare sau pensetă.

„Dacă există diferite afecțiuni ale tenului, cum ar fi acnee moderat-severă sau dermatite, pe zonele cu pilozitate, este nevoie să tratăm întâi problemele pielii, abia apoi se pot începe procedurile de epilare definitivă. În ceea ce privește cremele sau produsele de makeup în timpul acestor proceduri, rutina obișnuită se poate efectua fără să afecteze pielea post-procedură”, explică medicul dermatolog.

Există însă o restricție cu privire la folosirea cremelor cu AHA (alfa-hidroxi-acid, cum este acidul glicolic), BHA (beta-hidroxi-acid, cum este acidul salicilic) sau retinol: acestea trebuie oprite cu câteva zile înainte de procedură și reluate la câteva zile după.

Dr. Ana Grigorescu, medic specialist dermatolog
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult