Exfolierea vaginului: riscuri şi beneficii

Exfolierea vaginului nu este tocmai o noutate, dar este un subiect pe care trebuie să-l abordăm mai des. Iată despre ce este vorba!
  • Publicat:
Exfolierea vaginului: riscuri şi beneficii
FOTO: 123rf.com

Investim atât de mult în îngrijirea tenului, părului şi unghiilor şi, adevărul este că orice femeie îşi doreşte să aibă grijă de ea, să arate bine la orice vârstă, dar mai ales să aibă o rutină de îngrijire care să se transforme pur şi simplu într-un moment de relaxare şi răsfăţ. Pentru că tot facem aceste investiţii, ce ziceţi şi de îngrijirea zonei intime, iar aici nu facem referire doar la igiena de bază, ci la exfoliere şi folosirea cremelor.

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre tratamentele speciale pentru zona vaginului, cunoscute şi ca ”vajacial”, care vin la pachet cu numeroase beneficii. Aceste tratamente se fac pe zone precum linia bikinilor, Muntele lui Venus (cunoscut şi ca mons veneris, bombarea din regiunea pubiană) şi labiile mari, nicidecum canalul intern şi sunt indicate după procesul de îndepărtare a părului prin laser, epilare cu ceară, cu zahăr sau cu lama. Motivul? Ne putem confrunta cu fire de păr crescute sub piele, inflamaţii sau chiar puncte negre, fiind probleme care pot deranja şi de care chiar trebuie să fim conştiente.

Cu ajutorul acestor tratamente se poate reduce părul crescut sub piele, blocarea porilor, acneea, pielea uscată sau iritaţiile în urma proceselor precum extracţii, exfoliere, măşti şi hidratare.

Cu siguranţă, puţine persoane se gândesc că ”exfoliere” şi ”vagin” pot fi două cuvinte folosite în aceeaşi propoziţie. Pe scurt, nimeni nu prea ia în calcul exfolierea părţilor intime. Să fie clar: este vorba doar de zona de la suprafaţă care trebuie îngrijită. Un fel de rejuvenare, dar nu chiar la acelaşi nivel ca cel al ”procedurii-mamă” despre care s-a tot vorbit.

Beneficiile exfolierii vaginului

Exfolierea vaginului vine la pachet cu numeroase beneficii, printre care sunt incluse îndepărtarea celulelor de piele moartă şi oferirea unui aspect proaspăt şi întinerit. Dacă înainte se recurgea la această metodă doar înainte de epilare pentru a evita creşterea firelor de păr pe sub piele, de data aceasta, acest proces trebuie să devină o rutină zilnică. Astfel, se pot evita chiar şi iritaţia pielii în urma epilării, cât şi apariţia coşurilor sau punctelor negre.

Un alt aspect care trebuie avut în vedere ţine de elasticitatea pielii care, odată cu înaintarea în vârstă este afectată, iar pielea nu mai are aceeaşi fermitate. Prin procesul de exfoliere are loc şi masarea care ajută la punerea sângelui în mişcare, accelerând producţia de colagen necesară. Exact ca în cazul tenului. Procesul nu este deloc dificil şi nici nu e nevoie de prea mai investiţii, propria baie putând fi transformată într-o zonă Spa. Aşadar, se umezeşte pielea cu apă călduţă, iar apoi se aplică un exfoliant cu o formulă uşoară, delicată şi se masează linia bikinilor, zona pubiană şi labiile mari. Se clăteşte şi se foloseşte un prosop pentru absorbirea excesului de apă. Se aplică o cremă sau o loţiune hidratantă în zonele exfoliate şi se aplică această procedură timp de o lună, în fiecare zi, pentru a vedea diferenţele.

Riscurile exfolierii vaginului

Un aspect pe care este posibil ca esteticienii să nu-l ia în calcul ţine de sensibiltatea pielii din zona intimă şi de hormoni. În zona vaginului, pielea este mai subţire şi mult mai sensibilă decât pielea feţei, iar din cauza schimbărilor hormonale, cum ar fi cele de la menopauză sau dacă pielea este deja uscată, poate avea de suferit. În plus, întotdeauna este nevoie de folosirea unui exfoliant cu o formulă uşoară şi particule delicate de curăţare. Să nu uităm însă de infecţiile care pot apărea dacă acest proces este făcut la salon. Aşa cum la dentist e importantă igiena şi în acest caz, se impun condiţii sigure. Pe lângă infecţii sau boli cu transmitere sexuală, pot apărea iritaţii sau inflamaţii în cazul în care o persoană suferă de alergii, acestea fiind reacţii apărute în urma produselor folosite. Aşadar, ideal este ca acest proces să aibă loc chiar acasă, pentru a evita apariţia foliculitei sau dermatitei. Tehnica de exfoliere nu este deloc dificilă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult