Ingredientele unei veri reuşite sunt de cele mai multe ori dictate şi de felul în care ne simţim în “pielea noastră”.
Unele dintre noi ne dorim să avem sânii mai mari, altele am dori ca atunci când zâmbim ridurile de expresie să dispară ca prin minune, iar altele îşi doresc un fund mai bombat, mai ridicat care să arate bine în orice tip de vestimentaţie.
Într-un raport realizat anul trecut de către Asociaţia Americană a Chirurgiei Estetice, implantul fesier este pe locul 6 în rândul operaţiilor estetice preferate de americani. La nivel european statisticile dezvălure rezultate similare.
Chirurgul estetician Silvia Sănculescu-Vasalos propune pacientelor sale o alternativă lipsită de probleme, la implantul fesier, mai exact sculptura fesieră realizată cu ajutorul lipoaspiraţiei (liposculptura fesieră).
“Este binecunoscut faptul că implantele fesiere au un grad de risc mai crescut comparativ cu alte proceduri estetice chirurgicale. Tocmai de accea în ultimii ani se caută o alternativă mai sigură, sculptura în fese fiind practic o intervenţie lipsită de riscuri şi cu rezultate estetice impecabile”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.
O alternativă lipsită de riscuri în obţinerea unui posterior perfect este liposculptura fesieră. Procedura este de fapt o tehnică avansată de liposucţie fiind utilizată în procesul de conturare şi rotunjire a feselor.
“Prin îndepărtarea grăsimii şi câteodată remodelarea acesteia este scoasă în evidenţa formă rotunjita a posteriorului şi sunt definiţi muşchii din acea zonă.
Pentru a obţine posteriorul dorit se poate realiza liposculptura regiunii prin care extragem excesul de grăsime de la nivelul coapsei laterale şi posterioare, creând aspectul unui posterior bombat. În anumite cazuri acest procedeu poate fi completat cu lipofilling-ul, prin care injectam grăsimea extrasă în partea superioară a regiunii fesiere”, a concluzionat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.
Sculptura feselor cu ajutorul liposucţiei are toate şansele să aibă efecte permanente în cazul în care este ajutată şi de motivaţia pacientului de a face schimbări în stilul de viaţă, cum ar fi o dietă sănătoasă sau creşterea activităţii fizice.
În perioada post-operatorie pacienta nu trebuie să depuna efort fizic, sportul este interzis cu desavarsire şi pentru o perioadă de aproximativ 3 luni trebuie să se poarte un corset de susţinere. Costul unei intervenţii poate ajunge la 2.000 euro.
Operaţia cu implant fesier prezintă riscuri mai mari deoarece intervenţia este realizată pe o zonă utilizată mult mai intens (mers, şezut, etc.).
Riscurile cele mai des întâlnite sunt: schimbarea poziţiei implanturilor ce poate duce la un rezultat asimetric, infecţie datorată localizării inciziilor unde au fost introduse implantele şi ruperea implantelor datorită presiunii intense exercitate asupra zonei unde s-a intervenit.