Gelatina alimentară, bună și în afara bucătăriei. Cum să faci cea mai eficientă mască cu gelatină pentru riduri

Colagenul este o proteină. Și unde o găsim din abundență? Așa este, în gelatină. Gelatina constă aproape în întregime în proteine de colagen, într-o formă solubilă și, prin urmare, foarte ușor de absorbit.
  • Publicat:
Gelatina alimentară, bună și în afara bucătăriei. Cum să faci cea mai eficientă mască cu gelatină pentru riduri

Masca despre care îți vom vorbi mai jos este, cu siguranță, ceea ce cauți. Exfoliază perfect, iar pielea ta îți va mulțumi pentru asta!

Soluția la îndemână pentru un ten impecabil: Mască cu doar două ingrediente

În loc să investești o grămadă de bani pentru o procedură de curățare a porilor în condiții de casă, ai putea încerca o mască lipicioasă, care se obține din numai două ingrediente:

  • o linguriță de lapte
  • o linguriță de gelatină. 

Mod de preparare: Amestecă cele două ingrediente într-un bol micuț. Pune bolul într-o baie de aburi sau pune-l la cuptrul de microunde, pentru circa 10 secunde. Amestecă bine întreg conținutul și aplică-l în zonele problematice cu ajutorul unei pensule pentru machiaj.

Lasă masca să se usuce bine și scoate-o de pe față exact după ce s-a uscat bine. Pentru că este lipicioasă și se usucă rapid, această mască fixează ca un adeziv punctele negre și le scoate extrem de ușor.

Intens recomandată de experții de pretutindeni

Tayana Karpoza, expert în Yoga Facială, discută astfel de sfaturi frecvent pe pagina sa de Instagram. Potrivit specialistei, pentru a elimina liniile fine, a reduce vascularizația, a curăța porii și a îmbunătăți textura și tonusul pielii, gelatina poate face față cu ușurință tuturor acestor sarcini.

„Gelatina este o sursă naturală de colagen, ceea ce este esențial pentru elasticitatea pielii. Măștile de gelatină se pot compară cu Botoxul în ceea ce privește eficiența sa”, spune experta.

Eficientă și în tratarea articulațiilor

Gelatina este o sursă bogată în colagen, un component esențial în structura cartilajelor, tendoanelor și ligamentelor. Consumul de gelatină poate ajuta la reducerea durerilor articulare și la prevenirea uzurii cartilajelor.

Cei care au inclus gelatină în alimentația lor au remarcat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor dureroase de artrită și reumatism. Gelatina redă elasticitatea țesuturilor conjunctive din jurul oaselor și articulațiilor.

Există mai multe variante ale rețetei: unii specialiști recomandă 5 grame pe zi (dimineața), alții 10 g, din care 5 g se consumă dimineața, iar 5 g seară.

Ingrediente

• 10 g de gelatină
• 100 ml de apă rece

Mod de preparare

Amestecați apă și pulberea de gelatină și lăsați peste noapte. A doua zi, beți jumătate din cantitatea de gelatină pe stomacul gol, și cealaltă cantitate de gelatină seara. Puteți adăuga puțină miere sau suc de lămâie, pentru un gust mai acceptabil.

Acest tratament durează o lună. Cura poate fi repetată după o pauză de 6 luni.

De asemenea, putem obține gelatină acasă fierbând oase de animale care conțin mult colagen: copite, picioare, articulații osoase, de pui, copite, picioare, articulații osoase etc.

FOTO: PROFIMEDIA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”