Gelul de aloe vera. 3 soluții excelente care protejează și răcoresc pielea pe timp de caniculă

  • Publicat:
Gelul de aloe vera. 3 soluții excelente care protejează și răcoresc pielea pe timp de caniculă

Aloe vera este probabil unul dintre cele mai utilizate remedii naturiste pentru afecțiunile topice ale pielii. Acest lucru se datorează faptului că anumite componentele ale gelului din plantă sunt cunoscute pentru a vindeca pielea de o varietate de probleme cutanate.

Cum te ajută gelul de aloe vera pe caniculă

Gelul aloe vera are proprietăți emoliente puternice și este folosit pe scară largă în industria produselor cosmetice și dermatologice. De asemenea, poate fi folosit că supliment alimentar, sub formă de capsule sau suc.

Astăzi îți vom prezenta trei soluții cu ajutorul cărora poți folosi gelul cu aloe vera pentru o mai bună hidratare a pielii.

Mască hidratantă pentru ten

Cumpără 1/2 frunze mari de aloe vera, adună gelul din interior și mixează-l la blender cu iaurt și miere. Folosește 50 de grame de gel de aloe vera cu 50 de grame de iaurt și o lingură de miere. Mixează totul să obții o pastă fină și aplică pe ten în fiecare dimineață.

Aloe vera și iaurtul vor curăța tenul în profunzime și vor ajută la vindecarea unor leziunilor, coșurilor sau arsurilor solare.

Patch-uri pentru zona de sub ochi

Gelul de aloe vera este excelent pe timp de caniculă pentru că păstrează pielea delicată de sub ochi mult mai bine hidratată, elastică și tânără.

Aplică gel de aloe vera rece, de la frigider, direct pe această zonă în fiecare seară. Gelul natural va împiedica adâncirea ridurilor prematură, va păstra pielea fermă și frumoasă și va împiedica formarea de cearcăne și zone umflate.

Spray răcoritor pentru corp

Adună cu o lingură gelul din interiorul unei frunze mai mari și zdrobește-l foarte fin cu o furculiță. Apoi mixează la blender cu apă minerală plată. Poți folosi 100 grame de gel la 500 ml de apă. Lasă soluția o oră la rece, apoi strecoară prin tifon și toarnă într-un recipient cu pulverizator (pe care să îl ai mereu la tine). Pielea ta îți va mulțumi!

Citește și: Aloe Vera: planta cu beneficii pentru piele și sănătate

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian