Chiar dacă avem mascara la îndemână, tot ne dorim să aplicăm genele false pentru un efect dramatic. Noua tendință și chiar cea mai populară din ultima populară este cea a genelor magnetice. Dar cât sunt de sigure acestea? Iată cum poți să folosești gene magnetice, cum le îngrijești și, mai ales, cum le îndepărtezi.
Când vorbim de gene magnetice vorbim de gene false care au magneți pe banda care le susține. Pentru a le aplica, trebuie să folosești un eyeliner magnetic astfel încât ele să se atașeze și să reziste pe întreaga zi. Spre deosebire de alte gene false, acestea sunt reutilizabile și relativ ușor de îndepărtat.
Genele magnetice sunt aprobate de FDA și sigure pentru a putea fi folosite. Majoriatatea genelor sunt realizate cu oxid de fier, un ingredient des întâlnit în produsele cosmetice, de îngrijire și în unele creme cu factor de protecție. În plus, nu prea există studii care să demonstreze că ar putea fi periculoase.
Chiar dacă nu se folosește un adeziv special, când folosim gene magnetice trebuie să fim atenți la sănătatea genelor naturale și la potențialele iritații care pot apărea în jurul ochilor.
Infecții oculare. Aplică și îndepărtează genele cu mâinile curate și uscate. Nu-ți dorești să riști să te confrunți cu vreo bacterie în zona ochilor, pentru că prezența lor poate duce la apariția infecțiilor precum conjunctivită sau blefarită.
Reacții alergice. Deși sunt considerate sigure, unele persoane pot avea reacții alergice la oxidul de fier. Fă un test înainte, pe piele, pentru a vedea dacă în următoarele 24 de ore te confrunți cu vreo reacție alergică.
Pierderea genelor naturale. Dacă îndepărtezi genele magnetice într-o manieră dură sau le folosești zilnic, riști să rupi genele naturale, să te confrunți cu goluri sau chiar genele naturale să crească în diferite direcții.