Sezonul rece de toamnă-iarnă mai poate fi numit și sezonul pielii uscate. Frigul nu este întocmai cel mai bun prieten al pielii noastre. Din cauza temperaturilor scăzute și a vântului rece, pielea noastră este mult mai predispusă la textura uscată și nedorită. De aceea, ar trebui să recurgem la câteva metode care să fie de ajutor în hidratarea eficientă a acesteia.
Ai observat vreodată reacția pielii tale la schimbările de temperatură? Dacă da, cel mai probabil ai observat o ușoară senzație de piele uscată. Suprafețele care sunt expuse la frig, umiditate scăzută, vânt puternic și căldură uscată din interiorul încăperilor sunt cele mai predispuse la uscare și la un aspect lipsit de strălucire.
Există, însă, diferite metode care te pot ajuta la menținerea aspectului de piele hidratată, chiar și în acele momente în care vremea de afară nu este una favorabilă.
∙ roșeață
∙ textura dură la nivelul pielii
∙ mâncărime
∙ piele iritată
∙ senzații de arsură
Cu toții știm cât de benefic este consumul de apă în ceea ce privește hidratarea pielii, dar puțini suntem conștienți de existența suplimentelor pentru hidratare. Uneori cantitatea de apă pe care o consumi nu este suficientă pentru protejarea pielii împotriva uscăciunii și de aceea, cel mai bine ar fi să recurgi la suplimente. Aceste suplimente asigură un nivel optim al electroliților, vitaminelor și mineralelor, așa că, nu ezita să le folosești în momentele în care te simți deshidratată. Vor contribui la restabilirea nivelului normal de hidratare.
Consumul cantității ideale de apă nu este singura modalitate prin care îți poți menține corpul hidratat. Poți recurge la consumul de legume și fructe cu concentrații bogate de apă, precum salata verde, castravetele, țelina, roșia, căpșunile, piersicile sau conopida. Mai mult de atât, poți adăuga în alimentația ta alimente precum ovăzul, supele și ciorbele sau lactatele, cum ar fi iaurtul natural.
Dermatologii recomandă dușurile cu apă călduță sau ușor rece în cazul în care ești predispusă la iritații și piele uscată. Dacă totuși dorești un duș fierbinte, încearcă să limitezi timpul petrecut sub jetul de apă. Aplică imediat o cremă hidratantă sau un ulei, pe întreaga suprafață a pielii.
În schimbul acțiunii de frecare a prosopului de piele și pe părul umed, imediat după duș, șterge ușor excesul de apă de pe piele și din păr. Poți chiar să investești într-o folie de păr sau un prosop special creat pentru a îți menține părul și scalpul sănătos în timp ce este ud. Ai ieșit vreodată de la duș și ți-ai văzut pielea moartă desprinzându-se pe un prosop? Prosoapele speciale mențin toată umezeala blocată în piele și previn exfolierea ulterioară.
Oferă-le picioarelor tale un mic răsfăț printr-o pedichiură nouă, o mască exfoliantă sau poartă șosete hidratante pentru tot parcursul nopții. În cazul în care observi că mâinile tale se usucă din ce în ce mai mult după fiecare spălare, recurge la aceleași metode și în privința acestora, ba mai mult de atât, poți folosi mănușile pentru o mai bună protecție.
Pentru persoanele cu pielea foarte uscată, fiecare produs din rutină ar trebui să conțină un ingredient care să crească nivelul de hidratare a pielii. Demachiantul ar trebui să conțină acid hialuronic și uleiuri care curăță, fără a avea vreun efect nociv asupra pielii. Serurile tale ar trebui să conțină peptide și vitamine (E și C sunt deosebit de hidratante, iar C oferă, de asemenea, strălucirea dorită) care mențin pielea suplă și moale. Concentrează-te pe hidratare la fiecare pas. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți la toți acizii exfolianți și retinol. În schimb, investește în acele produse care nu îndepărtează stratul lipidic natural al tenului și care conțin ingrediente hidratante.
Surse: theeverygirl.com, healthline.com, everydayhealth.com