Părul tău are nevoie de o îngrijire specială vara. În afara produselor de îngrijire, poţi rezolva anumite probleme ale podoabei tale capilare direct din interior, cu ajutorul alimentaţiei.
Peştele precum somonul, sardinele şi macroul conţin acizi graşi omega 3. Organismul tău nu poate produce singur aceste grăsimi sănătoase, deci are nevoie de ei din alimentaţie sa din suplimente. Aceştia te protejează de îmbolnăviri, dar au şi rolul de a ajuta părul să crească şi să fie strălucitor.
Iaurtul grecesc e plin de proteine, acele celule ce ajută la creşterea firului de păr. Mai mult, conţine un ingredient care ajută la circulaţia sângelui în scalp şi la creşterea părului. Este vorba despre vitamina B5 (sau acid pantothenic) care e de ajutor împotriva căderii şi subţierii părului. O puteţi găsi pe eticheta prduselor de îngrijire a părului sau feţei.
Asemenea multor vegetale cu frunze verzi, spanacul are o mulţime de nutrienţi: vitamin A, fier, betacaroten şi vitamin C.
Toate acestea sunt importante pentru sănătatea părului şi scalpului. Ele contribuie la hidratarea părului, deci acesta nu va mai fi fragil. Dacă vrei puţină variaţie, încearcă şi nişte kale!
Acest fruct tropical este plin de vitamin C şi ajută părul să nu se mai rupă. O ceaşcă cu guava conţine 377 de mg de vitamina C, ceea ce reprezintă de patru ori mai mult decât doza recomandată.
Un nivel scăzut de fier în organism poate cauza căderea părului. Dar poţi preveni asta consumând cereale, boabe de soia şi linte. Carnea de vacă, în special organelle ca ficatul, conţin mult fier. Ca şi vegetalele cu frunze verzi (spanac, pătrunjel).
Atunci când în corpul tău nu sunt îndeajuns de multe proteine, creşterea părului se opreşte. Din moment ce nu mai creşte, iar firele existente de păr ajung la finalul ciclului de dezvoltare şi cad, te poţi confrunta cu căderea părului. Poţi lua aceste protein din carne, însă ar fi bine să te bazezi pe carnea de pui şi de curcan care conţin mai puţine grăsimi saturate decât porcul sau vita.
Ai părul uscat şi lipsit de strălucire? Cartofii dulci conţin un antioxidant – betacaroten – care îţi poate rezolva problema. Organsimul transformă betacarotenul în vitamin A ce te ajută să nu mai ai părul tern şi uscat. Tot vitamina A este cea care activează glandele din scalp care produc sebum, iar acesta împiedică uscarea părului. Mai poţi găsi betacaroten şi în alte vegetale de culoare portocalie: morcovi, dovleac, cantalup şi mango.
Presară acest condiment în bolul cu cereale integrale, pe sandviş sau în cafeaua de dimineaţă. Scorţişoara ajută la activarea circulaţiei, aducând astfel oxigen şi nutrienţi la foliculii de păr.