Sănătatea și frumusețea merg mână în mână atunci când vorbim despre apiterapie în wellness. Există oare o terapie inedită și totuși veche de când lumea? Desigur, masajul cu miere, una dintre terapiile favorite ale Afroditei. Mai bine spus, o baie de frumusețe supremă!
Nu există elixir în care mierea să nu apară în lista de ingrediente. Masajul cu miere este un masaj străvechi de origine ruso-tibetană și este cunoscut pentru nenumăratele sale beneficii asupra corpului și minții. Mierea are multe proprietăți vindecătoare nu numai atunci când este ingerată, ci și atunci când este aplicată pe piele. Acest tip de masaj constă în mișcări și atingeri delicate, alternând cu masaje mai viguroase, începând de la picioare și ajungând până la ceafă.
Masajul cu miere are rolul să hidrateze intens pielea, dar și să o exfolieze blând și magic. Explicația? O simplă aplicare a mierii este suficientă pentru a hrăni pielea în profunzime, făcând-o mai curată și mai luminoasă.
Grație proprietăților sale antiseptice, mierea curăță pielea, eliminând toate impuritățile.
Mierea asigură un gomaj excelent, dăruind totodată un aspect de mătase pielii. De asemenea, folosită în masaj, aceasta oferă o serie de beneficii semnificative corpului și minții noastre, sănătății în general.
Beneficiile masajului cu miere sunt multe și demne de luat în calcul:
În combinație cu uleiuri esențiale specifice tipului de tratament efectuat, efectul este mai profund. Astfel, masajul se execută cu miere de salcâm sau cu miere polifloră, la care se pot adăuga uleiuri esențiale precum portocale, eucalipt, lavandă, lămâie, scorțișoară.
Odată început masajul, se poate observa că treptat, mierea se albește încontinuu. Acest lucru înseamnă că masajul este eficient: lucrează și vindecă!
Masajul cu miere e special pentru fiecare dintre noi. Unora ni se pare puternic, unora mai ușor. Alții îl resimt drept mângâiere, alții drept agresiv.
Masajul cu miere are o acțiune relaxantă și liniștitoare datorită acțiunii detoxifiante și reechilibratoare a mierii, care este capabilă să absoarbă rapid toxinele care se află pe straturile epidermei și să o facă mai tonifiată și mai elastică. Acesta se efectuează cu o procedură individuală și deci adaptată nevoilor personale, cu accent pe zonele de tratat. De exemplu, s-a dovedit a fi foarte eficient ca tratament anticelulitic.
Și nu doar atât! Starea de bine se instalează. Nodulii celulitici dispar, vergeturile pălesc. Tot așa, anumite afecțiuni ale pielii și unele afecțiuni organice se ameliorează. Atuul ei cel mai important? Masajul cu miere încetinește îmbătrânirea pielii și a întregului corp. În plus, grație masajului cu miere, imunitatea organismului crește, iar incidența bolilor scade, aflăm de la Carmen Oproiu, medic balneolog.
Înainte de toate, masajul cu miere este o experiență multisenzorială pe care merită să o încerci. Mierea hrănește pielea, o protejează, o luminează. Mai mult decât atât: Grație proprietăților sale antiseptice, mierea curăță pielea, eliminând toate impuritățile. Și tot ea, minunata miere, hrănește și interiorul celulelor. Mai exact, acest lichid dulce îmbunătățește repartizarea de melanină, efectul fiind asemănător cu cel al fondului de ten.
Recunoscută ca fiind un antibiotic natural, mierea ajută la eliminarea toxinelor din organism și nu doar din piele. De aceea, acest masaj este eficient și împotriva celulitei și a tuturor formelor de exces de grăsime.
Masajul cu miere sporește capacitatea imunitară a organismului, ajutându-l să lupte singur împotriva bolilor.