Toamna aduce cu ea foarte multe schimbări, atât în natură, cât şi în corpul unei femei. Primul semnal de schimbare, uşor negativ al toamnei, se vede în păr. Acesta devine deodată casant. Vârfurile, şi nu doar ele, chiar şi lungimile, dacă părul este lung, se văd despicate. În unele cazuri, unele persoane încep să se confrunte cu problema îngrăşării, altele se plâng că au culoarea denaturată, mată, iar altele (aproape 50%) se plâng de căderea părului sau subţierea vizibilă a acestuia.
„În primul rând părul trebuie tuns. Regula ar fi ca la 8-10 săptămâni să tăiem 1 cm. Eu vă recomand ca toamna să scurtaţi părul cu 3 cm pentru regenerare şi refacere rapidă”, ne sfătuieşte Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de top hairstilişti Wella Professionals România.
Pentru problema deshidratării şi a aspectului casant nu trebuie să vă lipsească masca. Aceasta poate fi îmbogăţită cu 2-3 picături de ulei tratament şi lăsată să acţioneze minim 5 minute, ca să aibă un efect maxim.
În cazul excesului de sebum este importantă spălarea părului de minim 2 ori pe săptămână. Părul nespălat arată încărcat şi poate crea mătreaţă. Există şampoane uşoare, transparente, care curăţă delicat şi care au un efect nemaipomenit asupra scalpului.
„Căderea părului poate fi corectată în primul rând prin tuns. Aceasta este cauzata in primul rand de netaierea la timp a vârfurilor. Vârfurile se hrănesc din rădăcină, dar când acestea sunt foarte degradate, încep să tragă din vitaminele de la rădăcină, o slăbesc, iar firul cedează şi cade”, susţine Antoaneta Stoican. De asemenea, trebuie să folosim şampon şi mască de regenerare.
Pentru întreţinerea culorii există coloranţi fără amoniac, care ajută la revitalizarea ei, fără să dăuneze în vreun fel părului.