Îngrijirea pielii cu tatuaje

Iată o listă cu recomandările făcute de Asociația Americană de Dermatologie, în cazul în care ai tatuaje, despre cum să-ți îngrijești pielea.
  • Publicat:
Îngrijirea pielii cu tatuaje
Foto: Shutterstock

Tot mai multe persoane îndrăgesc tatuajele și, dacă unele aleg să-și tatueze tot corpul, alții rămân la scrierile sau desenele discrete, de mici dimensiuni. Odată cu decizia de a-ți face un tatuaj, trebuie să ai în vedere câteva aspecte legate de îngrijirea pielii. Așadar, iată o listă cu recomandările făcute de Asociația Americană de Dermatologie, în cazul în care ai tatuaje.

Ai tatuaje? Pașii de îngrijire ai pielii

Dacă ai pielea uscată, aplică o loțiune sau o cremă peste tatuaj, pe bază de apă. Produsele grase pot face ca pigmentul să se estompeze.

Protejează tatuajul de razele soarelui. Razele ultraviolete pot face ca tatuajul să se șteargă. De asemenea, atunci când te expui la soare, protejează tatuajul aplicând o cremă cu factor de protecție cel puțin 30 și ia în calcul acest pas nu doar când mergi la plajă sau la piscină, ci și când ieși afară. Protecția solară se aplică cu 15 minute înainte de expunerea la soare și se reaplică la fiecare două ore.

Stai departe de solar. Pe lângă faptul că solarul duce la estomarea intensității tatuajului, acesta crește riscul de cancer de piele. În cazul unor persoane, razele UV pot reacționa la vopseaua folosită la tatuaj și pot apărea reacții dureroase la nivelul pielii.

Dacă observi vreo reacție asupra pielii, nu ezita să faci o vizită medicului dermatolog, la fel și dacă se întâmplă ca tatuajul să sufere modificări. Schimbările pot apărea imediat după ce te-ai tatuat sau după câțiva ani. Orice schimbare poate fi tradusă și ca o boală de piele, iar în acest sens doar medicul dermatolog poate oferi un diagnostic.

Când decizi să-ți faci un tatuaj, alege o zonă în care nu ai alunițe. Tatuajul le-ar putea face greu de depistat în cazul în care există primele semne de cancer de piele. Depistat din timp, cancerul de piele, inclusiv melanomul, o formă fatală de cancer de piele, poate fi tratat eficient.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult