Îngrijirea tenului la bărbaţi: reguli pentru rutina de skin care

Chiar şi bărbaţii trebuie să aibă o rutină de îngrijire a pielii pentru a preveni primele semne de îmbătrânire.
  • Publicat:
Îngrijirea tenului la bărbaţi: reguli pentru rutina de skin care
5. Bărbatul care nu are nicio părere „Nici relaţiile în care partenerul este de acord cu orice plan de viitor nu sunt benefice. Este în regulă ca partenerul să facă compromisuri, însă este deranjant în anumite momente când acesta nu are nicio părere”, spune Nguyen.

Când vine vorba de îngrijirea pielii, rutina bărbaţilor este cât se poate de simplă. Observăm că tot mai mulţi dintre ei îşi doresc să arate bine, să aibă o piele sănătoasă şi un aspect cât mai tânăr, drept urmare interesul pentru produsele de îngrijire, pentru noile tehnologii care să îi ajute în rutina de skin care, dar şi pentru acumularea mai multor informaţii cu privire la piele, cel mai mare organ al corpului.

Atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor, primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a folosi produse cosmetice este acela de a identifica tipul de piele. Astfel, va fi mult mai uşor să înţelegi ce produse trebuie să foloseşti în funcţie de nevoile pe care le ai.

Tipuri de ten

  • Tenul sensibil poate prezenta arsuri în urma folosirii produselor cosmetice
  • Tenul normal este curat şi deloc sensibil
  • Tenul uscat prezintă mâncărimi, se exfoliază şi este lipsit de luminozitate
  • Tenul gras este lucios şi uleios
  • Tenul mixt este uscat în anumite zone ale feţei şi cu tendinţă de îngrăşare în altele, precum zona T, pomeţi sau bărbie.

Îngrijirea corectă a pielii

Pentru a-i ajuta pe bărbaţi să dezvolte o rutină sănătoasă pentru îngrijirea pielii, dermatologii de la Agenţia Americană de Dermatologie vin în ajutor cu câteva sfaturi:

Citeşte eticheta produsului şi ingredientele. Produsul pe care îl vei alege depinde foarte mult de tipul de piele pe care-l ai. Dacă te confrunţi cu un ten pronunţat la acnee, caută produse de curăţare şi hidratare care nu conţin ulei şi sunt non-comedogenice, pentru că acestea nu îţi vor bloca porii. Dacă te confrunţi cu o piele sensibilă, optează pentru produse uşoare, delicate şi fără parfum. Produsele care conţin parfum şi alte arome vor lăsa pielea uscată şi iritată. Mare atenţie la produsele care sunt etichetate ca fiind ”neparfumate”, pentru că multe dintre ele conţin parfumuri ”mascate” care pot irita pielea.

Spală-te pe faţă dimineaţa, seara şi după fiecare antrenament. Pentru că săpunurile obişnuite conţin ingrediente destul de dure care pot usca pielea, alege să te speli pe faţă cu un produs de curăţare delicat şi apă călduţă, nu fierbinte. Ideal este să îndepărtezi impurităţile atât dimineaţa, pentru că multe bacterii de pe lenjerie pot ajunge pe pielea ta, dar totodată în timpul somnului poţi elimina sebum, cât şi seara, pentru că pe timpul zilei pielea este expusă la diferiţi factori de mediu, poluare şi alte impurităţi.

Fii atent la tehnica de bărbierit. Pentru mulţi bărbaţi, aparatele de ras cu lame multiple pot funcţiona perfect, chiar şi în apropierea pielii, dar dacă te confrunţi cu iritaţii la nivelul pielii, senzaţie de arsură sau fire de păr crescute sub piele după bărbierit, foloseşte un aparat de ras cu o singură lamă sau cu cel mult două lame pentru a nu zgâria pielea. Înainte de procesul în sine, udă pielea şi părul, foloseşte spumă de bărbierit şi bărbiereşte în direcţia de creştere a părului. Clăteşte după fiecare mişcare pe care o faci cu lama de ras pe piele şi schimbă lama de ras după fiecare 5-7 bărbieriri, pentru a evita apariţia iritaţiilor.

Hidratează pielea zilnic. Hidratarea pielii se face atât din interior, cât şi din exterior. Consumă cel puţin 2L de apă în fiecare zi ca pielea să nu-şi piardă din elasticitate şi luminozitate, iar în privinţa hidratării la exterior poţi folosi zilnic un spray cu apă termală, iar apoi o cremă care să hidrateze intens. Ideal este să urmezi aceşti paşi după baie, duş sau bărbierit, când porii sunt încă deschişi. În felul acesta, hidratarea intensă va ajuta la reducerea liniilor fine şi a ridurilor, dar totodată va oferi un look luminos şi cu un aspect întinerit.

Verifică-ţi pielea cu regularitate. Fiecare pată sau aluniţă care apare pe ten, prezintă mâncărimi sau schimbări de culoare, poate reprezenta un semn al cancerului de piele. Dacă observi ceva suspicios la nivelul pielii, nu ezita să-ţi faci o programare la dermatolog. Bărbaţii trecuţi de vârsta de 50 de ani prezintă un risc crescut de a dezvolta melanomul, cea mai severă formă a cancerului de piele. Depistat la timp, cancerul de piele poate fi tratat.

Foloseşte factor de protecţie când ieşi din casă. Pentru a preveni deteriorarea pielii din cauza expunerii la soare, care duce mai apoi la apariţia ridurilor, petelor pigmentare şi chiar a cancerului de piele, cu 30 de minute înainte de a ieşi din casă aplică factorul de protecţie pe toate zonele expuse, inlusiv pe urechi, gât şi buze. Foloseşte un produs rezistent la apă, cu SPF mai mare de 30 şi reaplică din două-n două ore sau imediat după ce ai ieşit din piscină. De asemenea, nu uita de hainele şi accesoriile cu protecţie solară şi ochelarii cu protecţie UV.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult