Injecţii cu acid hialuronic pentru buze apetisante

Indiferent de metoda de mărire a buzelor aleasă, rezultatele cele mai frumoase se obţin întotdeauna nu prin exagerare, ci respectând armonia dintre buze şi celelalte trăsături ale feţei.
Injecţii cu acid hialuronic pentru buze apetisante

Dacă în trecut augmentarea buzelor era un procedeu care se adresa femeilor ce aveau buze foarte subţiri, în prezent această procedură a devenit o intervenţie la care sexul feminin apelează mult mai des, fie pentru corectarea anumitor imperfecţiuni, fie pentru mărirea gradului de senzualitate.

Dr. Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, subliniază că, indiferent de metoda de mărire a buzelor aleasă, rezultatele cele mai frumoase se obţin întotdeauna nu prin exagerare, ci respectând armonia dintre buze şi celelalte trăsături ale feţei.

Metodele de mărire a buzelor sunt multiple, de la mărirea prin intervenţie chirurgicală, cu „viermişor” din silicon sau colagen, până la mărirea cu acid hialuronic – care reprezintă cea mai folosită metodă la momentul actual pentru mărirea buzelor.

„Prin prisma modalităţilor de mărirea a buzelor intervenţiile pot fi împărţite astfel: cu caracter permanent, cum sunt intervenţia chirurgicală şi folosirea „viermişorului din silicon şi măriri cu caracter temporar, cum ar fi: cu grăsime proprie, colagen sau injectare de acid hialuronic. Fiecare dintre aceste metode au avantaje şi dezavantaje. Deşi am efectuat fiecare dintre aceste proceduri, rezultatele cele mai satisfăcătoare le-am obţinut folosind acidul hialuronic”, spune domnul doctor estetician Oltjon Cobani.

Beneficiile acidului hialuronic

Acidul hialuronic reprezintă cea mai folosită metodă la momentul actual pentru a conferi buzelor forma dorită, fiind recomandat celor care au buzele foarte subţiri, întrucât o mărire corectă şi obţinerea volumului dorit nu se poate obţine decât treptat la aceste persoane.

Află şi care este diferenţa dintre colagen şi acid hialuronic!

„Prin injectare corectă, acidul hialuronic se distribuie uniform şi uşor, ne poate oferi o mărire predictibilă şi un aspect catifelat al buzelor. Singurul inconvenient este caracterul temporar al acestuia (şase luni-un an), dar este de menţionat că buzele îşi schimbă forma odată cu trecerea anilor. În plus, după 2-3 şedinţe remanenţa acestuia în ţesuturi creşte considerabil”, explică specialistul estetician.

Deşi există mai multe tipuri de acid hialuronic, din punct de vedere al compoziţiei nu există mari diferenţe între ele. Folosirea unui anumit produs depinde de preferinţa medicului care efectuează procedura şi de experienţa lui cu diferite substanţe. Indiferent de tipul ales, naturaleţea rămâne un cuvânt-cheie în mărirea buzelor, nu exagerările.

Cum se realizează procedura de mărire a buzelor

Procedura este simplă şi total atraumatică pentru pacient. Anestezia este obţinută prin aplicaţie locală de cremă anestezică. Pacienta este lăsată timp de 15-20 minute cu acestă crema, astfel încât efectul să fie maxim. După o dezinfectare riguroasă, medicul poate începe procedura de injectare, al cărei efect durează între 6-12 luni.

„Cu toate că mărirea buzelor cu acid hialuronic reprezintă o procedură relativ simplă, cunoştinţe solide ale medicului asupra anatomiei şi unităţilor estetice ale feţei sunt importante, astfel încât să fie evitate complicaţiile posibile şi rezultatele nesatisfăcătoare”, explică medicul.

„Acidul hialuronic este o substanţă prezentă în ţesuturile noastre proprii, astfel încât contraindicaţii la injectarea acestuia sunt extrem de rare. Încă o dată subliniez că exagerările în injectări sunt de evitat, acesta fiind principalul risc al intervenţiei”, a completat specialistul.

Indicaţii post-intervenţie

A doua zi după procedură, este necesar ca pacientul să îşi maseze buzele pentru o distribuire uniformă a acidului hialuronic, acesta având câteodată tendinţa de conglomerare. În cazul apariţiei vânătăilor se aplică gel cu arnică pentru a asigura o trecere mai rapidă a vânătăilor.

Alte restricţii nu există după efectuarea procedurii, astfel că se poate reveni imediat la activităţile zilnice normale.

De-a lungul timpului, substanţele injectate în piele se vor degrada lent şi, prin urmare, aplicarea lor trebuie să fie repetată după o anumită perioadă, pentru a menţine efectul. Durata efectului variază, de obicei, de la 6 până la 12 luni, iar procedura poate fi repetată ori de câte ori este nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Oltjon Cobani - Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Doctor Oltjon Cobani este unul dintre cei mai căutaţi medici specialişti în chirurgia plastică şi estetică din România. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr. Cobani Oltjon a urmat rezidențiatul în chirurgie plastică-estetică și microchirurgie ...
citește mai mult