Intervenţii estetice de înfrumuseţare: beneficii, recomandări, perioada de recuperare

Cum orice femeie îşi doreşte să arate impecabil în aceste zile speciale, Dr. Cristian Niţescu a construit un calendar de frumuseţe, ca să fiţi sigure că aveţi timpul necesar pentru schimbările pe care vi le doriţi.
Intervenţii estetice de înfrumuseţare: beneficii, recomandări, perioada de recuperare

Anul este încă la început şi pare că ne permitem să mai amânăm puţin toate planurile pe care ni le-am făcut.

Ştim însă foarte bine cât de iute trece timpul şi cât de repede ni se umple calendarul. Primele luni din an aduc multe motive de sărbătoare, fie că vorbim despre Sfântul Valentin, Dragobete, 1 şi 8 Martie.

Cum orice femeie îşi doreşte să arate impecabil în aceste zile speciale, Dr. Cristian Niţescu (www.drnitescu.ro)a construit un calendar de frumuseţe, ca să fiţi sigure că aveţi timpul necesar pentru schimbările pe care vi le doriţi.

Desigur, fiecare femeie ştie cât timp îşi alocă pentru make-up sau pentru coafura perfectă, dar ştie şi cât timp durează recuperarea după o operaţie estetică, astfel încât să arate impecabil în cea mai romantică zi din an?

Aveţi timp pentru un tratament injectabil, dar aveţi şi pentru un implant mamar?

În cei peste 20 de ani în slujba frumosului, Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi estetică, a observat că multe dintre pacientele sale amână până în ultimul moment realizarea unei intervenţii estetice, uitând însă faptul că după aceasta este nevoie şi de o perioadă de recuperare, astfel ca rezultatele să fie cele dorite.

Pentru a veni în întâmpinarea acestora, Dr. Niţescu a dorit să ofere din timp informaţii utile cu privire la cele mai solicitate proceduri pe care le-a realizat în vasta sa carieră.

Intervenţii cu timp de vindecare de aproximativ 1 săptămână

  • Blefaroplastia: creează întinerirea zonei oculare, oferind luminozitate şi un aspect întinerit pacientei. Este o operaţie minim invazivă cu efecte imediate, ce se realizează doar sub anestezie locală, fără a provoca durere nici înainte, nici după intervenţie. Recuperarea este foarte rapidă, cu îndepărtarea firelor la 5-7 zile postoperator. După intervenţie este recomandat repausul pentru 2-3 zile, fiind posibil să apară mici echimoze şi edem local.
  • Ridicarea de sprâncene: aduce un beneficiu important persoanelor ce, din cauza procesului de îmbătrânire, prezintă o „cădere” a sprâncenelor sau oricăror persoane care au un exces de piele congenital în această zonă. Procedura are un efect impresionant, transformând trăsăturile feţei: astfel dispare falsa impresie că persoana este tristă, produsă de poziţia căzută a acestora. Se realizează sub anestezie locală, prin practicarea unor incizii în regiunea sprâncenelor şi ridicarea acestora cu fire speciale. Efectul este imediat, cu menţiunea că zonele tratate pot fi umflate câteva zile după operaţie.
  • Rinoplastia: are ca rezultat un nas mai bine proporţionat, în armonie cu celelalte trăsături faciale ale pacientului. Această procedură se realizează sub anestezie generală şi presupune remodelarea internă şi externă a nasului. Recuperarea este relativ rapidă, cu o durată de aproximativ o săptămână – zece zile. Există însă cazuri de pacienţi cu un organism ce se vindecă mai lent, sau de intervenţii mai complexe, post-traumatisme nazale sau deviaţii mai grave de sept, la care recuperarea poate dura chiar şi 2-3 săptămâni. În toată această perioadă este foarte important repausul şi evitarea temperaturilor extreme, precum şi evitarea efortului fizic si al traumatismelor.

Intervenţii cu timp de vindecare de circa 2 săptămâni

  • Mărirea sânilor cu implanturi siliconice: se realizează sub anestezie generală prin inserţia de implanturi siliconice fie submuscular, fie subglandular, în funcţie de necesităţile şi dorinţele pacientei. Este o intervenţie cu durată de recuperare de circa 2 săptămâni, timp în care trebuie purtată o bustieră postoperatorie şi trebuie evitat efortul fizic. Până la o lună după intervenţie, pacienta trebuie să evite sporturile ce presupun mişcări ale braţelor.
  • Liposucţia: Presupune îndepărtarea grăsimii din zonele cu depozite adipoase localizate, ce nu dispar după diete sau efectuarea de exerciţii fizice. Nu este o metodă de slăbire, ci o modalitate de remodelare corporală, după ce pacienţii au ajuns la o greutate stabilă, dar prezintă depozite adipoase “încăpăţânate”, ce nu cedează la sport/dietă. Firele se îndepărtează la aproximativ 5-7 zile după operaţie, iar pacientii trebuie să poarte nişte veşminte compresiv-elastice (ex. burtiere, pantalonaşi elastici, mânecuţe elastice etc.) în perioada postoperatorie.
  • Ridicarea sânilor (liftingul mamar): Este recomandată persoanelor ce au “sânii lăsaţi” – fie din cauze congenitale, fie datorită pierderii în greutate, sau după sarcină şi alăptat. Aceasta nu măreşte sau micşorează sânii, ci le redă forma şi aspectul estetic şi reface supleţea decolteului. Chiar dacă pacientele nu percep durere, este necesară o perioadă de 14 zile de recuperare, după care se îndepartează firele şi se vor relua treptat activităţile zilnice.

Intervenţii cu timp de vindecare de  aproximativ 3 săptămâni

  • Abdominoplastia: este o intervenţie mai amplă, ce presupune îndepărtarea “şorţului” abdominal şi repoziţionarea ombilicului. Efectul este dispariţia excesului de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului precum şi crearea unei talii mai subţiri şi poziţionarea ombilicului la nivelul adecvat. În perioada imediat postoperatorie este recomandat repausul la pat, evitarea deplasărilor inutile precum şi purtarea unei burtiere speciale, urmând ca firele să fie îndepărtate la aproximativ 14 zile.
  • Reducţia mamară: Majoritatea persoanelor ce au sânii foarte mari suferă de dureri de spate sau de umeri, motiv pentru care optează pentru această intervenţie. Recuperarea durează aproximativ trei săptămâni – o lună, timp în care pacienta poartă o bustieră postoperatorie şi nu trebuie să facă efort fizic.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult